Melikgazi Belediyesi'nin yapay hayvanat bahçesine yoğun ilgi

KAYSERİ - 13.07.2012 13:10 Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve hayvanları tanıtmak amacı yapay hayvanat bahçesi oluşturdu. Büyükkılıç, hayvanat bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan büyükkılıç, Yeniköy semtindeki Gençlik Parkı içerisinde 68 çeşit hayvanın fiberglastan yapılmış figürlerinin yer aldığı ve bire bir boyuttaki hayvanların 3 bin metrekare alanda sergilendiğini belirtti. Yapay hayvanat bahçesi içerisinde kanguru, su aygırı, bizon, at, deve, zebra, panda, boğa gibi hayvanlardan birer adet, penguen, fok, timsah, kaplumbağa, goril ve maymun gibi hayvanlardan ise ikişer adet olmak üzere toplam 91 hayvanın yer aldığı yapay hayvanat bahçesinin çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Filmlerde ve belgesellerde gördüklerini ancak gerçek boyutları hakkında bir fikri olmayan çocuklar için bire bir yapılmış hayvan figürlerinin ayrıca eğitici bir yönü de olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çektiğini bundan sonraki çalışmada ise bir başka parka ayrı bir çalışma gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber