Elitaş: 3 çocuk tavsiyesi,Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin durumunu yaşamaması için

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gelişmiş ülkelerinin yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin genç nüfus azlığı olduğunu ifade etti. Elitaş, "Sayın Başbakanımızın 3 çocuk söylemi bazıları tarafından eleştiriliyor. Bu bir talimat, zorlama, yasal yükümlülük olarak değil tavsiye niteliğindedir. Türk milletinin çoğalması ve gelişmiş ülkelerin yaşadığı durumu yaşamaması adına bunu ifade ediyoruz." dedi.Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile birlikte Kayseri'de Bianco Vita Gelinlik mağazası açılışına katıldı. Burada konuşan Mustafa Elitaş, her genç kızın hayalinde gelinlik giymek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Genç kızlarımızın hayırlısı ile iyi gelinlikler giyip hayırlı bir eş olmak ve hayırlı evlatlar dünyaya getirmek en büyük rüyalarıdır. Toplumun en önemli çekirdeği aile. Bu ailenin temeli evlilikler, nikahlarla pekiştiriliyor. Bunların en güzel meyvesi yavrularımız. Dünya nüfusunda gelişmiş ülkelerde geriye doğru gidiş var. Yaşlı topluluklar oluşuyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip Amerika'nın her yıl başka başka milletlerden en az 50 bin kişiyi kendi nüfusuna kayıt ediyor. 150 bin kişiyi yeşil kart verme adına çağırır ve 50 bin kişiyi azalan nüfusu tolere edebilmek için kendi vatandaşı yapar. Nüfus için en önemli katkı bu. Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri nüfus azalması ile karşı karşıyadır. Sıkıntılar yaşıyor."

Bilimsel araştırmalara göre nüfusun gelişmiş ülkelerde sabit kalması için bir kadının hayatında 2.27 doğum yapması gerektiğini hatırlatan Elitaş, "Sayın Başbakanımızın söylediği bazıları tarafından eleştiriliyor. Çocuk sevgisi ve şefkatini, aile muhabbeti içinde yaşamayan, aile olgusunun kutsal bir değer olduğunu unutanlar "Kadına ve aileye niye karışıyorlar" diyorlar. Bu bir talimat, zorlama, yasal yükümlülük olarak değil tavsiye niteliğindedir. Türk milletinin çoğalması ve gelişmiş ülkelerin yaşadığı durumu yaşamaması adına bunu ifade ediyoruz. Bir kadın hayatında 3 çocuk dünyaya getirdiği durumda, ailenin çiçeğini bizlere hediye ettiği durumda bile nüfusumuz da çok az bir artış olacak. Bu genç ve dinamik nüfusu yaşlı nüfusla mücadele edecek dinamikleri ortaya çıkartması gerekir." diye konuştu.

Mustafa Elitaş, Öksüzkaya ile birlikte mağazanın açılışını yaptı. Mağazayı gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber