Trafik eğitimi alan 108 öğrenci mezun oldu

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi vererek bilinçlendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu'nun 2012 yaz kurslarını başarıyla tamamlayan 108 öğrenci, bisiklet sürücü belgesi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun eğitim alanında düzenlenen törende öğrencilere ayrıca "Trafik Meleği" kartı verildi ve kitap hediye dildi. Öğrencilere belge ve kartlarını veren Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, trafik ve trafik kazalarının ülkenin en önemli meselelerinden olduğunu belirterek, öğrencilere özveriyle trafik kurallarını öğreten Trafik Polisi İsmail Hakkı Ergün'e teşekkür etti ve plaket verdi.

Dört yıldır birçok çocuğa temel trafik eğitimi verdiklerini belirten Polis Memuru Ergün ise, ?Temel trafik ve bisiklet sürme kurallarını öğrettik. Trafik eğitimi, küçük yaşta verilmeli. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz'ün kayıtlarına göre geçen yıl Aliağa'da çocukların karıştığı kaza mevcut ancak kusurlu oldukları kaza yok. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.? dedi.

Başkan Yardımcısı Eren de şunları kaydetti: ?Trafikte dikkatsizliğin nelere mal olduğunu biliyoruz. Trafik eğitiminin de küçük yaşlarda verilmesinin çok sağlıklı ve doğru bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Aldığınız eğitim sayesinde trafikte rahat ve bilinçli hareket edebileceksiniz. Bu bilgileri hayatınız boyunca kullanacaksınız. Hepinize kazalardan uzak bir yaşam diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber