Kimse Yok Mu 8 özürlüye akülü araç hediye etti

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi ortopedik engelli 8 vatandaşa düzenlenen törenle akülü araç hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını yoksullara ulaştırmaya devam ediyor. Erzurum il genelindeki 8 özürlü vatandaşın akülü araç talebini yerine getiren dernek, araçlar için teslim töreni düzenledi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, engellilerle sağlıklı kişiler arasındaki engelleri kaldırmak amacıyla söz konusu araçları hediye ettiklerini söyledi. Polat, teknik kapasitesi yüksek ve 2 yıl garantili akülü araçların hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.

Dağıtılan araçların kış ve bölgenin coğrafi şartlarına uygun üstün nitelikte olduğunu dile getiren Polat, "Engelli kardeşlerimin akülü araç taleplerini karşıladığımız için mutluyuz. Akülü araçları satın alırken titiz davrandık. Bölgemizin ağır ve çetin geçen kış şartları ile coğrafi engebeler göz önünde bulundurularak akülü araçlarımızı alıp, hak sahiplerine teslim ettik." diye konuştu.

RAMAZANDA 600 AİLEYE İFTAR YEMEĞİ DAĞITILACAK

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, Ramazan'da iftar çadırı uygulamasını kaldırdıklarını söyledi. Polat, bazı sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin iftar çadırı kurması nedeniyle bu yıl iftar çadırı açmayacaklarını ifade etti. Dernek olarak Ramazan ayı süresince yoksul 600 aileye günde 4 çeşit sıcak yemek vereceklerini dile getiren Polat, "Ramazan boyunca 600 ihtiyaç sahibi aileye yaklaşık 3 bin kişiye günlük sıcak yemek dağıtacağız. Yemeklerimizi gönüllülerimizle birlikte araçlarla bu vatandaşlarımızın kapısına kadar götürüp vereceğiz." açıklamasında bulundu. Polat, ayrıca 30 bin kişiye de Ramazan ayı süresince gıda ve giysi yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE DUA ETTİ

Kemik erimesi ve nörolojik bir rahatsızlık sonucu 5 yıl önce yürüyemez hale gelen 74 yaşındaki Semahat Yıldız, akülü aracına kavuştuğu için gözyaşlarını tutamadı. Hayırseverlere dua eden Yıldız, "5 yıldır yerlerde sürünüyordum, yürüyemiyordum. Bugün yeniden doğmuş gibi mutlu oldum. Ayaklarım tutmasa da artık akülü bir aracım var. Kimseye sıkıntı olmadan aracımla gezebileceğim. Allah hayırsever vatandaşlarımızdan razı olsun. Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine de teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber