Şanlıurfa kavruluyor

ŞANLIURFA'da, son günlerde etkisini artıran hava sıcaklığı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığının gölgede 42 derece olduğu kentte vatandaşlar, klimalı ortamlara ve parklara akın ederken, çocuklar ise tehlikeye aldırış etmeden sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 42 derece olduğu Şanlıurfa'da, sıcaklardan etkilenen vatandaşlar, ev ve işyerlerinden çıkmamaya başladı. Sokakların boşaldığı kentte, dışarı çıkanlar ise parklardaki ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalışıyor. Bunaltıcı sıcaklardan etkilenen çocuklar ise, yasak ve tehlikeli olmasına aldırış etmeden sulama kanallarında ve süs havuzlarında yüzerek serinlemeye çalışıyor. Sokakların boşalmasıyla birlikte iş yapamaz duruma gelen esnaf ise; buharlı soğutma sistemlerini kullanarak müşterilerini serinletmeye çalışıyor.

SICAKTA ORUÇ DÜŞÜNDÜRÜYOR

Yaklaşan Ramazan ayı da aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları düşündürüyor. Sıcak nedeniyle oruç tutmakta zorlanacaklarını söyleyen vatandaşlar, Balıklıgöl Platosu'nda bulunan parklardaki gölgelik mekanlarda dinleniyor. Ramazan ayının sıcak havalara denk gelmesinden dolayı zorlanacaklarını söyleyen vatandaşlar, "Sıcaklardan dolayı nefes alamaz duruma geldik. Çocuklar süs havuzlarında yüzerek serinliyor, bizim öyle bir lüksümüz olmadığı için ağaçların altında güneşten korunmaya çalışıyoruz. Ramazan ayının yaklaşması da bizi endişelendiriyor. İnşallah Ramazan ayında havalar serinler ve bizler orucumuzu rahat tutabiliriz" diye konuştu.

Öte yandan uzmanlar, hava sıcaklıklarının daha da artacağını ve sıcaklığın etkili olduğu saatlerde vatandaşları gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber