Afrika sıcağı kavuruyor, Antalya 46 dereceyi gördü

Afrika sıcakları tüm yurdu olduğu gibi Antalya'yı da etkisi altına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklığın 46 dereceye ulaştığı Antalya'da serinlemek isteyenler soluğu deniz de aldı. Serinlemek için başka yolların da denendiği şehirde kavuran güneşin altında ekmek parası kovalayan kadın işçiler ise tezat görüntü oluşturdu. Belediyeye işçileri sıcağa aldırış etmeden yol yol kenarlarında çapa yapmaya devam etti.

Antalya Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Antalya'da termometreler 46 dereceyi gösterdi. Sıcağı fırsat bilerek serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler kendilerini Akdeniz'in mavi sularına bıraktı. Denize girme imkanı olmayan vatandaşlar ise hortumlarla serinlemeye çalıştı.

Kuzey Afrika sıcaklarına karşı farklı serinleme yöntemleri denenen Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan refüj düzenlemelerinde görev alan kadınların, çocuklarıyla birlikte kavuran güneş altında çalışmak zorunda kalmaları tezat oluşturdu.

Aşırı sıcağa rağmen orta refüjdeki toprağı çapalayan Satı Tarhan, ekmeklerini taştan çıkardıklarını, sıcağa aldırış etmeden çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sahile çok yakın yerde çalıştıklarını söyleyen Sacit Altaş, iş bitiminde de kendilerini denize attıklarını gün içerisindeki yorgunluklarını bu şekilde attıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber