Kursa katılıp iş sahibi oldular

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan Eğitim Vakfı bünyesindeki Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM)'nin 2011-2012 kursiyerleri sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUTGEM'den bin 472 kişi daha mezun oldu, mezun olanların bin 134'ü istihdama katıldı. BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, BUTGEM'in ortak aklın ürünü olduğunu söyledi. Parseker, şöyle konuştu: ?2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak istiyorsak, bunun için ülkenin tüm kaynaklarını seferber etmemiz şart. Özellikle en büyük avantajımız olan genç nüfusu, daha verimli bir şekilde iş hayatının içine sokmamız lazım. Bugün yüzde 50 olan işgücüne katılım oranını yüzde 70'lere, kadının işgücüne katılım oranını yüzde 27'den yüzde 50'lere çıkarmak zorundayız. Bunu yaparken gençlerimize mutlaka gerçek anlamda meslek edindirmemiz lazım.?

?BUTGEM'e gelin, tek kuruş ödemeden meslek edinin' sloganının, adeta iş garantisi haline geldiğine işaret eden Parseker, ?Mezunlarımız neredeyse mezun olur olmaz kendilerine iş hayatında yer buluyor, istihdam ediliyorlar. Mesleki eğitim alanına yaptığımız tüm yatırımlar bizim için manevi şeref madalyasıdır.? dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da yaptıkları konuşmada, mesleki eğitimin Bursa'da ve Türkiye'de sanayinin gelişiminde etkin rol oynayacağını kaydederek, BUTGEM'in bu yolda önemli bir rol model olduğunu vurgusunu yaptılar. Törene ayrıca, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İşkur Bursa Bölge Müdürü Kasım Tilki, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ve BTSO Meclis Üyeleri katıldı.

BUTGEM'de 2011-2012 döneminde başta otomotiv, metal, makina, tekstil, endüstriyel otomasyon ve mekatronik, bilgisayar ve hizmet alanlarında olmak üzere düzenlenen toplam 31 kurstan bin 471 kursiyer mezun oldu. 2009 yılından bu yana BUTGEM'den girişimcilik kursları dahil mezun olanların sayısı 4 bin 503 olurken, her yıl mezun olanların yaklaşık yüzde 80'i istihdama katıldı.

Türkiye'de mesleki eğitim konusunda önemli bir referans kabul edilen Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin 2012-2013 eğitim dönemi kursları 8 Ekim'de başlayacak. Söz konusu kurslara katılmak isteyenlerin 10-28 Eylül tarihleri arasında BUTGEM'e başvurması gerekiyor.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber