Dede Korkut Şöleni'nde buzağılar görücüye çıktı

18. Uluslararası Dede Korkut Şölenleri kapsamında 4. En Güzel Buzağı Yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvan pazarında düzenlenen yarışmada, buzağılar cins, besilik ve güzellik olmak üzere üç kategoride yarıştı. 100 puan üzerinden yapılan yarışmada ırk özelliklerine 50 puan, bakım ve besleme 30 puan, güzellik ise 20 puan üzerinden değerlendirildi. Erkek ve dişi karışık simental ve montofon olmak üzere iki farklı kategoride 43 buzağının görücüye çıktığı yarışmada birinci olan buzağıların sahiplerine bir adet tam altın, ikinci olan buzağıların sahiplerine yarım altın ve üçüncü olan buzağıların sahiplerine de çeyrek altın hediye edildi.

Jürinin değerlendirmesine göre Simental kategorisinde Ersan Narmanlı birinci, İsmail Gökdemir ikinci, Hüseyin Yaya üçüncü; montofon dalında Ahmet Çakır birinci, Aydın Özer ikinci, Selahattin Adıgüzel ikinci oldu. Dereceye giremeyen buzağılara ise yem hediye edildi.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Dede Korkut Şölenleri'nde düzenlenen buzağı yarışmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Hayvancılık Bayburt açısından çok önemli; ama mutlaka teknik, bilimsel hayvancılığa yönelmek zorundayız. Ekonomik ve rantabl olarak hayvancılığı yapmak zorundayız. Yoksa boşa çalışmış oluruz. Ben yarışmada katkısı olan Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve yarışmaya katılan buzağı sahiplerine teşekkür ediyorum." dedi.

Bu arada hijyen gıda üretimine önem verdiği gerekçesiyle belediye encümenin kararıyla, Aile Kasabı işletme sahibi Murat Önal'a mavi bayrak ve plaket takdim edildi.

Plaketi veren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Önal'a ayrıca kavurma üretimi ve kefenli kebabı yaşatmasından dolayı da teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber