Halk sağlığı müdürleri obeziteye karşı yürüdü

Ege Bölgesi illerinin halk sağlığı müdürleri, obeziteyle mücadele için düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Obeziteyle Mücadele Kampanyası" çerçevesinde değerlendirme toplantısı yapan il halk sağlığı müdürleri, daha sonra obezitenin en önemli nedenleri arasında yer alan hareketsiz yaşam tarzından uzaklaşılması mesajı vermek üzere doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Obeziteye Karşı Yürüyüş" etkinliği ile en ciddi sağlık sorunlarından olan obeziteyi, topluma geleneksel beslenme alışkanlıkları ve hareketli bir yaşam tarzını benimseme çağrısı yaparak ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Obeziteye karşı mücadelede yürüyüşü hem koruyucu hem de tedavi edici bir etmen olarak gördüklerini ve bu nedenle il halk sağlığı müdürleri olarak bu konuda topluma öncülük etmek için bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Kaliteli yaşam, uygun zaman dilimleri ile üretmeye, dinlenmeye, eğlenmeye ve temel gereksinimlere göre ayarlanmış sağlıklı bir yaşamı tanımlar. Sağlık, kaliteli yaşamın olmazsa olmaz unsurudur. Teknolojik gelişmeler, günlük aktivite yoğunluğunu azaltarak hayatı kolaylaştırsa da 'hareketsiz bireyler' oluşturuyor, bu da sağlığı olumsuz etkiliyor.

Günlük yaşantımızda giderek artan hareketsizliğin getirdiği hastalıklar en önemli toplum sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yürüyüş basit, doğal, güvenli ve çok önemli bir fiziksel aktivite biçimidir. Kolaylıkla uygulanabilir, özel bir mekan gerektirmez, her an her yerde yapılabilir, en ucuz egzersiz yoludur. Uygun bir ayakkabı dışında hiçbir özel malzeme gerektirmez. Her yaş ve cins için uygundur, hangi kondisyon durumunda olursanız olun yapabilirsiniz. Özel bir hüner ve pratik gerektirmez, sakatlanma riski en düşük egzersiz yoludur."

Eğitim tesisleri içerisinde yaklaşık 2 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen doğa yürüyüşü etkiniliğine, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Sandıklı ile vatandaşlar da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber