Kösedağ şhitleri 3 bin rakım zirvede anıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Anadolu Selçuklular ile Moğollar arasında 1243 yılında yapılan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, savaşın yapıldığı 3 bin 50 rakımlı dağın zirvesinde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kösedağ Savaşı'nın 769. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kösedağ'ın zirvesine çıkan vatandaşlar, soğuk havaya aldırmadan Köse Süleyman'ın türbesini ziyaret ederek, şehitler için dua etti. Kösedağ'ın her iki farklı bölgesinde, Çataloluk Belde Belediyesi tarafından Haklıyurt mevki ve Aksu köyü tarafından Sakaröküz adı verilen mevkilerde düzenlenen etkinliklerde Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu.

Aksu Köyü Muhtarlığı ve Aksu Köyü Derneği tarafından Sakaröküz mevkiinde düzenlenen etkinlikte konuşan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, 769 yıldır süregelen kutlamalar çerçevesinde, bölge halkının yıllar önce yaşanmış bir tarihi unutmamasının güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Demiral, "Tarihimizi unutmamamız gerekir. 769 yıldır Suşehri halkı bu tarihi unutturmamış ve bundan sonra da unutturmayacaktır. Çünkü burada bir savaş olmuş ve bu savaşın anısı her yıl dualarla anılmaktadır. Bu konuda tüm hemşehrilermi kutluyorum" dedi.

Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç ise, 1243 yılında yaşanan savaşta Selçukluların, Moğol ordusuna yenik düştüğünü belirterek, "O tarihten günümüze kadar yaşattığımız Köse Süleyman Etkinliği'ne çok önem vermekteyiz. Kösedağ etkinliğini tüm yurda ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza duyurmalıyız. Bizler, yeni nesil gençliğe tarihimizi anlatmalıyız. Bu bizim görevimizdir. Onun için biz Köse Süleyman gibi tarihlerimize sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Dağın eteklerindeki Sakaröküz ve Haklıyurt yaylalarında vatandaşlara, kesilen kurban etleri ve pilav ikram edildi.

Etkinliklerde bazı kızların, taşları üst üste koyarak dilek tuttukları görüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber