Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nda halk yarıştı

Sivas'ta, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen Uluslararası 4. Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nda halk yarışması yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu'nun 3'üncü gününde sabah yapılan Çayboyu Kriteryum yarışı sonrası akşam da halk yarışması yapıldı.

10 yaşından 50 yaşına kadar sporseverin yer aldığı yarışma 6 kategoride yapıldı. Yaş kategorilerine göre 117 sporcunun katıldığı yarışlar sonunda 10-13 yaş kategorisinde Kubilay Batmaz, 14-17'de Ebubekir Sıddık Yıldırım, 18-25'te Mustafa Kaya, 26-35'te Recep Emre,36 yaş üzeri Hekmet Turna ve Lisanslılarda ise Furkan Kaya birinciliği elde etti.

Bayanlarda ise Selin Yılmaz ilk sırada yer aldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarında start alan yarışma Kongre Müzesi önünde sona erdi. Sporculardan bazılarının bisikleti nefes nefese sürükleyerek finişe vardıkları görüldü.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törenle verildi. Halk yarışmasında 1. olanlara bisiklet ve bilgisayar verilirken diğer dereceye giren sporcular ise bilgisayar ve cep telefonu almaya hak kazandı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı konuşmada, Sivas'ın bisiklette çok başarılı sporcular yetiştirmiş bir bölge olduğuna işaret ederek, ?Son yıllarda bu unutulmuştu, tekrar bunu canlandırmaya gayret ediyoruz. Bu yapılan turnuvanın uluslararası mahiyette olması şehrimiz açısından da çok önemlidir. Şehrin turizmine ve imajına ciddi katkılar yapacak bir turnuvadır. Yeni genç bisikletçi kardeşlerimizin yetişmesini temenni ediyorum. 4 Eylül Belediyespor'un da bisiklet takımı var. 10 dalda faaliyet gösteriyor kulübümüz. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri'nin açılışını da birlikte yapacağız. Futbolda, voleybolda ve diğer 10 dalda belediyemiz faaliyetini sürdürmeye devam edecektir.? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sabah yapılan 3. etap Çayboyu kriteryum yarışında dereceye giren sporcuların madalyalarını verdi. 3. etap kriteryum yarışında sarı mayoyu (lider) alan Kocaeli Brisaspor'dan Muhammed Ali Özçelik, mavi mayoyu (en iyi sprinter) alan Konya Özel İdarespor'dan Vedat Koç, kırmızı mayoyu (en iyi tırmanıcı) alan Sivas 4 Eylül Belediyespor'dan Cebrail Şeker'e de mayoları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç tarafından giydirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber