Ramazan etkinlikleri Gençlik Parkı'nda yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan eğlenceleri bu yıl Gençlik Parkı'nda Başkentlilerle buluşacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularını güçlendirecek etkinliklerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerine kuracağı iftar sofralarında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açacak.

Her akşam ayrı bir sanatçının manevi duyguları pekiştiren konserinin yer alacağı, Gençlik Parkı havuzundaki ışık, lazer ve su şovuyla unutulmayacak Ramazan etkinliklerinde, çocuklar için eğlenceler, yetişkinler için kitap ve el sanatları satış stantları ile çeşitli geleneksel gösteriler yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da her gün iftar saatinde ihtiyaç sahibi vatandaşları yemek çadırlarında misafir edecek, sonrasında da çeşitli eğlenceler ve geleneksel etkinliklerde Başkentlileri bir araya getirecek. Nostaljik Ramazan akşamları için, iftar saatinden sonra özel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, 20 Temmuz Cuma günü başlayacak Ramazan ayı boyunca, Başkentlileri Gençlik Parkı'nda ağırlayacak. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan'da, geleneklerinin yaşatıldığı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerinin giderildiği etkinlikler düzenlenecek. Tokun açın halinden anladığı, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatıldığı, yetim ve öksüzlerin sevindirildiği oruç ayında, Büyükşehir Belediyesi bu yıl 8 noktadaki iftar çadırlarında Başkentli misafirlerini konuk edecek.

GELENEKSEL AKŞAMLAR BAŞKENTLİLERİ BULUŞTURACAK

Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi, bu yıl iftar ve sahur arasındaki saatlere ayrı bir renk katacak. Büyükşehir Belediyesi de Ramazan ayının getirdiği mutluluğu, huzuru ve birliktelik duygusunu iftar sonrası saatlerde Gençlik Parkı'na taşıyacak. Başkentliler, Gençlik Parkı'nda bir araya gelerek, hem yemek çadırında oruçlarını açabilecek hem de sonrasında farklı etkinliklerle unutulmaz Ramazan akşamları yaşayacak. Gençlik Parkı'nda düzenlenecek etkinlikler kapsamında, aralarında Ahmet Özhan, Sami Savni Özer, Bedirhan Gökçe, Göksel Baktagir, Erkan Baktagir gibi sevilen isimlerin de bulundu tasavvuf ve Türk Sanat Müziği sanatçıları konserler verecek.

Şiir dinletileri ve edebiyat, fikir sohbetleri ile maneviyatı da güçlendirecek etkinlikler kapsamında parktaki yürüyüş yolları kenarlarına kurulacak stantlarda Ankaralılar alışveriş yapma imkanı bulacak. Aileleriyle Ramazan gecelerinin tadını çıkarmak için Gençlik Parkı'na gelen çocuklar ise 'Mahallede Şenlik Var' panayırının oyun gruplarında eğlenecek. Macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar ise herkese Ramazan nostaljisi yaşatacak.

HER AKŞAM BİR SANATÇI KONSER VERECEK

Ramazan'da her akşam bir sanatçı konser verecek. Konser verecek sanatçılar ve tarihleri ise şöyle: "20 Temmuz Cuma Ahmet İnan-Ensar Kardeşler, 21 Temmuz Cumartesi Mahmut Şevket Bayram, 22 Temmuz Pazar Mustafa Özcan Güneşdoğdu, 23 Temmuz Pazartesi Hasan Dursun-Murat Eroğul, 24 Temmuz Salı Ender Doğan, 25 Temmuz Çarşamba Ali Toprak, 26 Temmuz Perşembe İbrahim Sadri, 27 Temmuz Cuma Mustafa Demirci, 28 Temmuz Cumartesi Sami Savni Özer, 29 Temmuz Pazar Eşref Ziya Terzi, 30 Temmuz Pazartesi Latif Öz ve Pırlantalarım, 31 Temmuz Salı Göksel Baktagir, 1 Ağustos Çarşamba Hakan Bayraktar-Fazlı Çoban, 2 Ağustos Perşembe Fatih Çalımlı-Bilal Tekcan, 3 Ağustos Cuma Aykut Kuşkaya, 4 Ağustos Cumartesi Bezmi Safa, 5 Ağustos Pazar Ahmet Özhan, 6 Ağustos Pazartesi Bedirhan Gökçe, 7 Ağustos Salı Grup Elest- Hasan Sağındık, 8 Ağustos Çarşamba Ömer Karaoğlu, 9 Ağustos Perşembe Metin Haboğlu-Grup Seyyah, 10 Ağustos Cuma Ertuğrul Erkişi, 11 Ağustos Cumartesi Minik Dualar, 12 Ağustos Pazar Erkan Mutlu, 13 Ağustos Pazartesi Ömer Selimoğlu, 14 Ağustos Salı Kadir Gecesi Programı."

8 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI

Büyükşehir Belediyesi geleneksel etkinliklerini günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da her gün yüzlerce Başkentliye iftar yemeği verecek. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu ayda Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi'nin iftar sofralarının en özel misafirleri olacak. Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle artan hava sıcaklıkları ve iş çıkışlarıyla iftar saati arasındaki sürenin yeterli olmasından dolayı, hem talebin azalması hem de hizmet kalitesini daha yukarı çekmek amacıyla bu yıl iftar çadırları 8 ana merkezde kurulacak. Kavurucu yaz sıcakları nedeniyle klimaların, iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonların yerleştirileceği çadırlarda vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hazırlanacak en az 4 çeşitli mönü ikram edilecek. Ankara'da iftar çadırlarının kurulacağı adresler ise şöyle: "Hacı Bayram Camii, Gençlik Parkı, Güvenpark, Gazino otobüs hareket noktası, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Siteler Girişi üst geçit ayağı, Abidinpaşa Makro Market yanı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber