Başkentli kadınlar Büyükşehir'in projelerini gezdi

Ankara'nın değişik ilçelerinde yaşayan Başkentli hanımlar, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir tarafında süren proje alanlarını gezerek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üstü açık otobüslerle düzenlenen geziye Çankaya'dan Nallıhan'a, Keçiören'den Kazan'a, Pursaklar'dan Haymana'ya kadar Başkent'in birçok ilçesinde yaşayan yaklaşık 300 hanım katılırken, gruba Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Gezide açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu tür geziler sayesinde yoğun işleri arasında Ankara'yı gezmeye vakit ayıramayan, olanak bulamayan hanımlara Başkent'i tanıtarak, yapılan çalışmaları anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Keçiören Esertepe'de dev bir park yapılacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, ?Başkent'in dört bir tarafındaki faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor.? dedi.

Üstü açık yazlık gezi otobüsleriyle gerçekleştirilen turun ilk durağı Gençlik Parkı oldu. Burada parkı gezen ve Lunapark'taki eğlence dolu aktivitelerden faydalanan kadınlar, çarpışan otolardan, dönme dolaplara, balerinlerden hayalet şatosuna kadar pek çok etkinlikte eğlenme imkanı buldu. Hanımların ikinci durağı ise Çankaya Hanımlar Lokali oldu. Burada da Büyükşehir Belediyesi'nin kadına verdiği değeri ortaya koyan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi alan ve projeye hayranlıklarını dile getiren kadınlar, daha sonra da Dikmen Vadisi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje alanında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde gördüler. Güzergahlar boyunca da Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent'in dört bir tarafındaki çalışmalara ilişkin bilgi alan kadınlar, Hacı Bayram Camii ve çevresindeki tarihi sokakları gezerken hayranlıklarını bir kez daha dile getirdi.

"20 TURİSTİK GEZİ OTOBÜSÜ İLE ANKARA'YI TANITIYORUZ"

Geziyi düzenleme amaçlarının Ankaralı hanımlara Ankara'yı tanıtmak olduğunu yineleyen Başkan Gökçek, ?Hem hanımlar için hem de tüm Başkentliler için 20 tane üstü açık gezi otobüsü yaptırdık. Bu geziler sayesinde Ankara'yı tanıtıyor ve anlatıyoruz. Ankara'da yaşayıp da diğer pek çok ilçeye gidemeyen Başkentli hanımlar var. Bir çok ilçede rekreasyon alanlarımız mevcut. Ancak Harikalar Diyarı, Mogan ve Göksu dışında Mavi Göl'ü, Altınpark'ı, 50. Yıl Parkı'na çok az kişinin gidebildiğini gözlemliyoruz.? dedi. Başkent'in dört bir tarafında büyük parklar yaptıkları halde Keçiören'de yer sıkıntısı nedeniyle büyük bir parkın yapımını gerçekleştiremediklerini anlatan Başkan Gökçek, ?Şimdi bir müjde vermek istiyorum, TOKİ'den Keçiören Esertepe'de büyük bir alanı park için satın aldık. Keçiören'e büyük bir vadi park yapacağız. Dikmen Vadisi gibi çok güzel olacak. Ayrıca yine bu ilçeye Aile Yaşam Merkezi de yapacağız.? diye konuştu.

Yenimahalle'ye de iki tane dev park yapılacağını açıklayan Başkan Gökçek, ?Ankara'nın dört bir tarafında faaliyetlerimiz sürüyor. AOÇ'deki Hayvanat Bahçesi de yenilenecek. Kuzey Ankara Projesi bizim için çok önemli. Ankara'ya yabancı ülkelerden gelenlerin ilk gördüğü bu bölge, uzun boylu ağaçlar, 120 bin metrekarelik göl alanı, ışıl ışıl yanan oturma grupları, sosyal aktivite alanlarıyla prestij bir bölgemiz olacak. Yeni Mamak'ta 5 bin konut yıl sonunda bitecek. Hacı Bayram ve çevresindeki çalışmalarımız çok beğeniliyor. Çankaya'da kentsel dönüşüm projelerimiz var. Yani Başkent'in dört bir tarafında faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor ve sürecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber