Aşıklar Selman Dede'de atıştı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde düzenlenen Selman Dede'yi Anma Etkinlikleri'nde aşıklar atıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hendek Belediyesi tarafından Kocaali yolu üzerindeki Selman Dede Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinliğe Erzurum, Erzincan, Kars ve Sivas'dan Türkiye'nin önde gelen âşıkları Aşık Nuri Çırağı , Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Orhan Üstündağ, Aşık Derdiyar, Aşık Erol Şahiner ve Aşık Metin Bulutlu katıldı. Aşıklar sazlarına vurarak katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Yaklaşık 3 saat süren programa okuduğu şiirlerle renk katan Şair Temel Ata'nın Hendek için yazdığı şiir büyük alkış aldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, âşıkların Türk geleneğinde önemli bir yeri olduğunu, ancak günümüzde yeterince tanınmadığını ifade ederek, "Tabii ki teknolojiyi takip etmemiz lazım, ancak bunları yaparken bizi biz yapan geleneklerimizi unutmamamız gerekiyor. Türkülerimiz, şarkılarımız, el sanatlarımız, halk oyunlarımız bizim kültürümüzün zenginliğidir. Her yöremizin kendine has özellikleri var, âşıklar da Erzurum, Kars, Sivas, Erzincan, yörelerimizde bir değer, sohbetlerin vazgeçilmezleridir. Selman Dede etkinliklerimizde ilkini gerçekleştirdiğimiz aşıklar atışmasını bu yıl içerisinde Bayraktepe'de bir kez daha halk oyunlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen âşıkların Selman Dede'deki buluşmalarına her yöreden insanın ilgi gösterdiğini belirterek, aşıkların, kültürlerinin vazgeçilmezleri olduğunu ifade etti.

Etkinliğe Kaymakam Ayhan, Belediye Başkanı İnci'nin yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Baylan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber