Manavgat'ın 3 beldesinde 21 taş ev kültür turizmine kazandırıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca, Taşağıl ve Evrenseki beldesinde 21 bir asırlık taş ev aslına uygun olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restore edilen 21 evden 5'ini İngiliz mimar restore etti.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, beldelerinde bulunan 10 evin restore edilerek kültür turizmine kazandırıldığını söyledi. Restore edilen evlerin kültür turizmine hizmet vermeye başladığını belirten Barut, asırlık taş evlerin agro turizmi çerçevesinde 2013 rezervasyonlarının yüzde 100 dolu olduğunu kaydetti. Restore edilen evlerin butik oda fiyatlarının 100 eurodan rezervasyon yapıldığını belirten Barut, kültür turizmine açılan tarihi taş evlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından örnek butik otel işletmeleri olarak gösterildiğini kaydetti. Barut, "Bakanlık butik otel turizmine hizmet veren tarihi taş evleri Toroslarda kırsal turizmin yaygınlaşması için rol model seçti. Evlerin 2013 rezervasyonları şimdiden doldu." dedi.

Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Manavgat Turizm Altınyapı Birliği(MATAB) ve belediyenin imkanlarıyla 5 taş evi restore ederek kültür turizmine kazandırdıklarını söyledi. Başkan Alp, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın kültür turizmine kazandırdıkları evleri Anadolu'da turizmin yaygınlaşması için rol model seçtiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber