Bakan Yılmaz'dan gazetecilere: Bu tabloda ne yazıyor?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 50. kuruluş yılını kutlayan Sivas İmam Hatip Lisesi mezunlarının geleneksel etkinliğinde kendisine hediye edilen Arapça yazılı tabloda ne yazıldığını basın mensuplarına sordu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cevap alamayan Bakan Yılmaz, ?Kendi kültürümüzden koptuk. Bu kültürümüzün bir parçası. Hepimizin bu kültürü okuyabilmesi lazım." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ilk olarak bir restoranda tekstilci iş adamlarıyla basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Yılmaz, toplantının ardından 4 gün önce babasını kaybeden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü Yenişehir'deki evinde ziyaret ederek taziyede bulundu.

Yılmaz ziyaret sonrası 50. kuruluş yılını kutlayan Sivas İmam Hatip Lisesi mezunlarının geleneksel olarak Paşa Fabrikası piknik alanında düzenledikleri etkinliğe katıldı. Yılmaz, burada Sivas'a hem erkek hem de kız imam hatip okulu açacaklarını söyledi. Bakan Yılmaz, "Görüyorum ki hepinizin yüzleri gülüyor. İnsanlığın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Sizler insanlara Sivaslılara hizmet etmek için bir araya gelmiş bir topluluksunuz. İnşallah bu dönemde yeni imam hatibimizi yapacağız. Allah nasip ederse hanım kızlarımız için de imam hatip yapacağız. Sivaslı her şeyin en güzeline layıktır. Sizden dualarınızı bekliyoruz. Sizler dua ederseniz, destek verirseniz, bir olursak, beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." şeklinde konuştu.

BU TABLODA NE YAZIYOR?

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Sivas'ta bulunan imam hatip liselerinde bu dönem birinci olan öğrencilere çeyrek altın hediye etti.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, Yılmaz'a hat işlemeli Arapça yazıların yer aldığı bir tablo takdim etti. Basın mensuplarına tabloda ne yazıyor diye tek tek soran Yılmaz, cevap gelmeyince ?Kendi kültürümüzden koptuk. Bu kültürümüzün bir parçası. Hepimizin bu kültürü okuyabilmesi lazım. Şekilden ziyade öze yönelmemiz gerektiği için bunu bilmek önemli. Şimdi dernek başkanımızdan ne yazdığını okumasını istirham ediyorum." dedi. Dernek başkanı Şimşek tabloda 'İlim ve İrfan Ocağı Sivas İmam Hatip Lisesi 50 Yaşında' yazısının yer aldığını söyledi. Bakan Yılmaz da tabloyu Şimşek ile birlikte okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber