Ankara Çayı ıslah çalışmaları Ramazan sonunda tamamlanacak

Ankara Çayı'nın ıslahının ilk adımı olan Sincan bölgesinde çalışmaların sonuna gelindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan bölgesinde çayın taban ve duvar kaplamaları tamamlandı. Ankara Çayı'nın etrafını yaşanılır bir hale getirecek rekreasyon alanları, parklar ve kafelerin yapımı ise sürüyor. Çayın ıslahı ile ilgili çalışmaların Ramazan ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, DSİ ve ASKİ yetkilileri Ankara Çayı'nın ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü, Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile Sincan Belediyesi'nin çalışmaları ile çaydan 6 milyon ton çamur temizlendi. Çayın tabanının genişletilmesi ve çamurun temizlenmesi ile 2010 yılındaki 84 yılın rekorunu kıran yağışlardan Ankara'nın can ve mal kaybı olmadan kurtulması da sağlandı.

Islah çalışmalarının ilk etabı olan Sincan bölgesinde sona gelindi. Ankara Çayı'nın son durumunu yerinde incelemek isteyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, DSİ ve ASKİ yetkilileri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ziyarette yaptığı açıklamada, ?Kurumlarla müşterek hareket ederek vatandaşlarımız rahat bir nefes alması için çalışmalar başladı. El ele verince de güzel hizmetler ortaya çıkıyor. İlk etapta Sincan tamamlanacak. Çayın etrafını yürüyüş yolları, bisiklet yolu, park gibi vatandaşımızın faydalanabileceği bir mekâna dönüştüreceğiz. Ankara Çayı, şehrin içinde sıkıntı kaynağı değil huzur kaynağı olacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber