Sivas'ta 'Sporda şiddet' konulu toplantı

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, "Bizim emniyet olarak en büyük isteğimiz medyanın sportif karşılaşmalarda tarafsızlık ilkesinden taviz vermeden yayın yapmaları ve taraftarları yönlendirmemeleridir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan, Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlenen "Sporda Şiddet" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, sporda şiddetin ortadan kalkması için her türlü tedbirin alınacağını kaydetti.

Sporda şiddetin önlenmesi konusunda medyaya önemli görevler düştüğünü ifade eden Seyhan, şunları kaydetti:

"Spor, bir temaşa sanatıdır. Bu sanatın bireylere ve kamuoyuna yönelik en büyük ilkesi birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Bu nedenle spor sahalarında veya salonlarında meydana gelebilecek olayların önlenmesi, taraftar kitlelerinin müsabaka anında veya sonrasında sadece takımlarına yönelik destekte bulunmaları için bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Bizim emniyet olarak en büyük isteğimiz medyanın sportif karşılaşmalarda tarafsızlık ilkesinden taviz vermeden yayın yapmaları ve taraftarları yönlendirmemeleridir. Bilinçli bir taraftar kitlesinin desteklemiş olduğu takım başarıya endeksli bir takımdır. Taraftarın takım üzerindeki rolü çok büyüktür. Bu nedenle bizim spor medyasından taraftarlara ve takıma yönelik beklentimiz birlik ve beraberlik temalarının ön planda tutulmasıdır."

Seyhan, toplantının sonunda spor yazarları ve basın mensuplarının bu konudaki görüşlerini de dinledi.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber