Alaçatı-Bodrum arasında deniz uçağı seferleri başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaçatı'dan kalkan ve 17 yolcu taşıyan deniz uçağı, ilk kez Bodrum'un Yalıkavak beldesindeki iskeleye yanaştı.

Sea Bird (Deniz Kuşu) Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "deniz uçağı havayolu" olarak 28 Haziran'da faaliyete geçtiklerini ve ilk olarak Haliç'ten uçuşlara başladıklarını söyledi.

Alaçatı ile Bozcaada'ya uçuş başlattıklarını dile getiren Arusan, daha sonra 45 dakikalık seferle Alaçatı'yı da Bodrum'a bağladıklarını belirtti.

Yolcuların bir süre sonra İstanbul'dan aktarmalı olarak Alaçatı üzerinden Bodrum'a ulaşılabileceklerine değinen Arusan, "Bu yıl maalesef ucuz uçuşlarımız olmayacak. İkinci uçağımızın önümüzdeki hafta gelmesi planlanıyor. Onun gelmesiyle birçok hattı daha açmayı planlıyoruz. Bu yaz küçük adımlarla ilerliyoruz. Şu an Haliç-Alaçatı, Haliç-Bozcaada ve Alaçatı-Bodrum olarak ekim ayına kadar uçuşlara devam edeceğiz" diye konuştu.

-Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen-

Uçağı Bodrum'da karşılayanlar arasında bulunan Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen de 1970 yılında kendisinin küçük bir uçakla Bodrum'da denize indiğini hatırlattı. Çevredeki insanların bunu önce "uçak denize düştü" diye algıladığını belirten Şen, şimdi teknolojinin çok farklı bir boyuta geldiğine dikkati çekti.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise deniz uçağı seferlerinin başlamasının turizmi de olumlu yönde etkileyeceğini kaydetti.

Öte yandan, Alaçatı-Bodrum arası deniz uçağı biletinin 177 lira olduğu bildirildi.

Muhabir: Gökmen Yüce / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber