Hastanede yangın tatbikatı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (Devlet Hastanesi) gerçeği aratmayan yangın tatbikatı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez binada gerçekleşen yangın tatbikatında senaryo gereği hastanede önce yangın alarmı verilerek sivil savunma, itfaiye ve 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede gelen itfaiye müdürlüğüne bağlı ekipler, hastanenin üçüncü katında mahsur kalan bir hastayı gerçeği aratmayan operasyonla kurtardı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 6 kişilik kurtarma ekibiyle yoğun bakımda dumandan etkilenen bir hastayı ambulansla başka hastaneye sevk etmeyi başarırken, hastane bahçesinde yakılan ateşe itfaiyeciler tarafından müdahale edildi. Ateşin söndürme işlemine ise birçok sağlık personeli katıldı. İtfaiyecilerin köpüklü su ile yangına müdahale etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Tatbikatın ilk bölümünde, yatan hasta servisinin üst katlarında mahsur kalan yaralı vatandaşların pencereden kurtarılma çalışması gerçekleştirilirken, yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi. 2'nci bölümünde, yangında binaların üst katlarında bulunan yaralıların sedye ile kurtarma tatbikatı yapıldı. Sivil savunma ekibi tarafından yangın olayına nasıl müdahale edileceğinin gözden geçirildiği tatbikatta, yangın sonucu yaralananlara ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda bilgiler aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, "Gerçeği aratmayan yangın söndürme tatbikatı son derece başarılı geçti. Yangına müdahale eden görevliler her türlü gayreti yerinde ve zamanında ustaca gösterdiler. Her türlü tedbiri alarak yangını söndürdüler. Bu tür tatbikatların en az yılda bir kez yapılması gerekiyor. Bu anlamda imkanlarımız doğrultusunda gerekeni yapacağız. Buradaki amacımız, olası yangın durumunda müdahale etmeyi gecikmeden gerekli tedbirler alınarak en kısa sürede hastalarımızın sevkini gerçekleştirmek ve yangını büyümeden söndürmektir. Yangının söndürülmesi ve personellerin eğitilmesi konusunda çalışmalar yaptık, bu çalışmalar başarılı bir şekilde geçti. Hastanemizin Ek-1, Ek-2 ve merkez binada yapılan yangın tatbikatında olumlu sonuçlar alındı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber