Bursa'daki camilerde Ramazan temizliği

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki camilerde temizlik seferberliği başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava şartları ve yoğun kullanımdan dolayı zaman zaman büyük temizliğe ihtiyaç duyan camilerin temizlenmesi için çalışma başlatan Osmangazi Belediyesi, yaz boyunca devam edecek cami temizliği ile ilçe sınırları içerisinde bulunan 84 cami ve mescidin tamamı dezenfekte edecek.

Belediye ekipleri, belirli bir program dahilinde yapılan temizlik çalışmalarında ihtiyaca göre halıların yıkanması ya da yerinde temizliğinin yanı sıra, caminin süpürülmesi, tozlarının alınması, ayakkabılıklarının ve merdivenlerinin silinmesi ile cami giriş ve çıkış kapılarının dezenfekte işlemlerini yapıyor.

Muradiye 2. Murat Camii'nde yapılan çalışmaları denetleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların ibadetlerini temiz ve sağlıklı bir ortamda yapabilmeleri için cami temizlik çalışmalarının kesintisiz olarak yapılacağını söyledi.

Camilerin, etrafında yaşam alanlarının şekillendiği merkezler olduğunu belirten Dündar, ?Temizliği imanın parçası olarak kabul etmiş; kendini ve çevresini temiz tutmakla yükümlü kılınmış insanlar olarak elbette camilerimizin temizliğine de, evlerimize gösterdiğimiz özeni göstermeliyiz. Toplumun tüm kesimlerinin farklılık gözetmeksizin bir araya geldiği, vatandaşların birbirleriyle kaynaşma noktası olan camilerimiz, yaz aylarının sonuna kadar temizlenmiş olacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber