Kadınlara yönelik Kur'an kursları ailelere huzur huzur getirdi

Kayseri'nin Kocasinan Müftülüğü'nün açtığı Kur'an kurslarında yaklaşık 4 bin kadın eğitim alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an okumanın yanı sıra birçok konuda eğitimin verildiği kurslar en çok aile reislerini sevindirdi. İlçe müftülüğünü arayan birçok aile reisi, eşinin Kur'an kurslarına gitmesiyle birlikte evlerine huzur geldiğini belirterek teşekkür ediyor. Eşinin kursa gitmesinden sonra çocuklara ve kendilerine olan davranışlarının çok iyi olduğunu belirten beyler, evde yakalanan huzurdan dolayı memnun olduklarını dile getiriyor. Sürekli kavga halinde olan gelin kaynanalar da, Kur'an kurslarına beraber giderek aralarında sevgi bağı oluştuğunu dile getiriyor.

Kocasinan Müftüsü Galip Koçer, ilçelerinde 23 olan Kur'an kursu sayısının son zamanlarda gelen taleple 80'e çıkardıklarını ifade etti. Aşırı taleple karşılaştıklarını aktararak, şuan bu kurslardan eğitim alanların sayısının ise 4 bine ulaştığını belirten Galip Koçer, kurslarda sadece Kur'an okumayı öğretmediklerini, verilen derslerin çok önemli olduğunu vurguladı. Müftü Koçer, insanların Kur'an okuma, dini bilgileri öğrenme adına ciddi çaba içerisinde olduğunu ve öğrenme konusunda geç kaldıkları yönünde serzenişlerine şahit olduklarını anlattı.

Kur'an kurslarında verilen eğitimleri anlatan Koçer, ana-baba hakkı, komşu hakkı, arkadaşlık ilişkileri, Peygamber Efendimiz'in hayatı ve örnek alacağımız davranışları, sosyal olarak nasıl iyi bir insan olunacağının öğretildiğini dile getirdi.

İlçe müftülüğüne çok sayıda aile reisi ve kaynanalardan telefon geldiğini aktaran Müftü Galip Koçer, Kur'an kurslarındaki eğitimlerden dolayı teşekkür aldıklarını anlattı. Galip Koçer, Kur'an kurslarına düzenli olarak ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Bayan hocalarımız sürekli bu kurslarda eğitim veriyor. Bizim açılış ve düzenlenen yarışmalar çerçevesinde ziyaret ettiğimizde ise ilginç olaylara tanık oluyoruz. Bir gelinimiz Kuran kursunun kendisine sağladığı faydayı anlatırken, kurs öncesinde intiharı düşündüğünü, kaynanasını öldürmeyi bile düşündüğünü ifade ediyor. Kursta aldığı eğitim sonrasında kaynanası ile olan ilişkilerin düzeldiğini ve mutlu bir yaşam sürdüğünü aktardı.? dedi.

Koçer, yine birçok bayanın kurslara kaynanası ile birlikte geldiğini belirterek, ?Gelin kaynana kursta aldıkları eğitim sonrasında birbirlerine olan düşmanlıkların bittiğini aktardılar. Birbirlerini daha çok sever hale geldiklerini söyleyen gelin kaynanaların çoğunlukta olduğunu gördük.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber