Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Altıntaş: Dört duvara mahkum edildik

Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, kamuya açık alanlar ile bina ve toplu ulaşım araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesini en az 3 yıl erteleyen yasa tasarısının yürürlüğe girmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört duvarla çevrili evlere mahkûm edilmek istendiklerini öne süren Altıntaş, ?Yılmayacağız, engelsiz bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.? dedi.

Ekrem Altıntaş, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 6353 Sayılı Yasa'ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altıntaş, 12 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ve yürürlüğe giren yasanın 34. maddesinin engellileri haklarından mahrum bırakacak bir düzenlemeyi içerdiğini savundu.

Altıntaş, şöyle konuştu: ?Kamuya açık alanların, binaların ve toplu ulaşım araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesini en az 3 yıl, pratikte ise sonsuza kadar ertelediler. Elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya, kaygılarımızı anlatmaya çalıştık. Günlerdir milletvekillerine seslendik, 'yapmayın dedik. Dinlemediler, AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla hızla Meclis'ten geçirdiler. Cumhurbaşkanımıza mektup gönderdik, gazetelere ilan verdik, alanlarda basın toplantısı yaptık, 'bizi duyun' dedik. Cumhurbaşkanımızdan bizleri dört duvarla çevrili evlere mahkûm edecek bu düzenlemeyi veto etmesini istedik. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız anayasaya aykırılığı açık bir düzenlemeye onay verdi."

"Bütün bunlar Türkiye'de devletin, hükümetin, siyasetin engellilere bakışını bizlere bir kez daha öğreten acı tecrübelerdir." ifadesini kullanan Altıntaş, "Olmaz bu kadarını da yapamazlar dediğimiz noktada daha da ötesini yaptılar. Engellilere açık bir ayrımcılık uyguladılar. Susacak kabullenecek değiliz, haklarımıza sonuna kadar sahip çıkmaya, davamızı olanaklarımız ölçüsünde savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Mücadelede ikinci duraklarının Anayasa Mahkemesi olacağını bildiren Altıntaş, "Hukuk mücadelemizi ulusal ve uluslararası düzeyde gidebileceği son noktaya kadar taşıyacağız. Her fırsatta her ortamda bize bu hukuksuzluğu reva görenlerden hesap soracağız. Ne unutacağız ne de affedeceğiz. Engelsiz bir Türkiye'de herkes kadar eşit yurttaşlar olarak yaşayabilmek için yolumuzdan geri dönmeyeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber