Diyarbakır Lice'de hain tuzak

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sabah saatlerinde başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon bölgesine giden takviye askerlerin geçiş yoluna teröristler mayılı tuzak kurdu. Bingöl karayolu üzerindeki Duruköy yakınlarında PKK'lılar, karayoluna tuzakladığı mayını, Kobra adı verilen ve patlayıcılara karşı dayanıklı olan aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

Saldırıda patlayıcılara karşı dayanıklı olan Kobra adlı araç kullanılamaz hale gelirken, içinde bulunan personelin yara almadan kurtulduğu belirtildi. Bölgede operasyonların sürdüğü ve takviye ekiplerin gönderildiği öğrenildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırının bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Teröristler operasyon bölgesine takviye giden askerlerin geçiş yoluna tuzakladıkları mayını Kobra adı verilen zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattığını değerlendiriyoruz. Olayda araç hasar görürken, içindeki personel yara almadı" dedi.

Bölgedeki operasyonların yol kesen PKK'lılara yönelik olduğunu belirten Vali Toprak, "Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Lice-Hazro ve Kocaköy bölgelerinde yol kesme faaliyetleri yapan terör örgütü mensuplarına yönelik bir operasyon başlattı. Operasyon hava destekli sürüyor" dedi.

Bölgede yangınlar çıktığı yönündeki iddialar üzerine Toprak, "Bölgede yangının çıkması söz konusu değil, ama örgüt mensuplarının operasyon için araziye gelecek olan güvenlik güçlerine karşı döşediği patlayıcıların patlaması sonucu çıkan dumanlar olabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber