Safranbolu Belediye Başkanı'na saldırının ardından

Karabük'ün Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kendisine yapılan saldırı hakkında yaptığı açıklamada, bu tür şiddetin kendilerini yıldırmayacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün vatandaşların derdini yerinde görmek ve evine misafir olmak üzere davet üzerine olay yerine gittiğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu: ?Bostanbükü köyünde Ahmet Türk isimli vatandaşın evinin önünde saldırıya uğradım. O bölgenin bizden önceki dönemde mücavir alan olarak alındığını ve imar planı yapıldığını, ayrıca bu uygulamanın kişiye özel değil Karıt'tan başlayıp Bostanbükü köyü ve Barış mahallesine kadar olan geniş alan üzerinde bin 500 civarında parsel bu uygulama içinde. Kişiye özel, şahsa özel bir düzenlemenin olmadığını söylemek istiyorum. Vatandaşımız sürekli sorununu bize anlatmak ve imar uygulamasında kendisinden alınmış olan arsanın geri verilmesini istedi. Daha sonra buradaki binasını yurt için kiraya verdiğini ve kiraya alan kişilerin iskan istediğini bana ilettiler. İmar Müdürlüğündeki arkadaşlarımız bunların imar alınması için binanın ruhsatı olmasının ve bunun nasıl alınacağı ve binanın yanında bulunan küçük binanın yolun içinde kaldığını ve mutlaka yıkılmasını gerektiğini söylemişler. Bende davet üzerinde belirtilen alana gittim. Biz iyi niyetle konuları tartışacağımızı beklerken, bir anda tahmin ediyorum önceden planlanmış bir saldırıya maruz kaldık?

Olay yerinde bina sahiplerine konu ile ilgili daha 3 cümle bile söylemeden aşırı küfürler ve seni buradan sağ çıkartmayız sözleri ile saldırıya uğradığını anlatan Aksoy, şöyle konuştu: ?Bizim örf ve adetimizde düşman bile olsa misafir olarak çağırıp böyle şekilde saldırmak insanlığa sığamaz. Yanımda arkadaşlarım olmasaydı bizim bugün cenaze namazımızı kılabilirdiniz. Arkadaşlarımız kalkan kurarak beni arabaya bindirdi. Bunun üzerine yumruk ve taşlarla arabaya saldırmaya başladılar."

Orada yapılan düzenlemenin genel düzenleme olduğunu anlatan Aksoy, şunları söyledi: "Şahsa özel değildir. Oradaki binalar kaçak binalardır. Kaçak yapılan binalardır. Biz görevimizi yapan kamu personeliyiz. Kişiye özel ayrı bir düzenleme söz konusu değildir. Tüm Safranbolu'da uygulanan düzenlemedir. Biz bu tür baskılarla, kaba davranışlarla, cana kasteden hareketlerle doğru bildiğimizi yapmaktan geri durmayız. Safranbolu'nun düzgün yapılaşmasına karşı yaptığımız imar planının sonuna kadar arkasındayız."

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ise, Belediye Başkanına yapılan saldırıyı esefle kınadıklarını söyleyerek şöyle konuştu: ?Belediye Başkanımız burada görevini hukuk çerçevesinde yapmaktadır. Bu tür şiddet kullanarak şahsa özel bir şey yapılmadığını herkes bilmeli. Biz insanlığa hizmet için bu noktaları meşgul ediyoruz. Karabük ve ilçelerine hizmet getirmek için yerel yönetimler ve teşkilatlarımız şahsa özel hizmet üretmiyoruz. Bu tür şiddet ve baskılara boyun eğmeyeceğiz. Şahsa yapılan hizmette o bölgedeki insanların hakkı yenilmektedir. Hukuk devletiyiz ve adalet suçluların cezasını verecektir?

Başkan Aksoy'u basın toplantısında AK Partili diğer ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri ve partililer yalnız bırakmadı.

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan Ahmet Türk ve oğulları Ziya ile Alparslan Türk de ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün Safranbolu Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan baba ve oğulları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber