DESK ve Din-Bir-Sen'den Gazipaşa'ya ziyaret

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Gazipaşa'yı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazipaşa ilçesinde sendika üyesi imam hatipler Lütfi Şenocak'a dilek ve önerilerini sundu.

Gazipaşa Din-Bir-Sen Başkanı Yusuf Yaman ilçedeki yaylaların uzak olduğunu, bu bölgelere giderken sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Yaman, 3 aylık geçici görev verilmesini ve maddi anlamda destek istediklerini bildirdi.

Din-Bir-Sen Gazipaşa Başkan Yardımcısı Ahmet Aladağ da Alevi dedeler ile alakalı bir öneri sundu. Aladağ, Tunceli Çemişgezekli olduğunu hatırlatarak, önerisiyle ilgili şu bilgileri verdi: ?Tunceli ilinde Alevi vatandaşlar yaşamaktadır. Bunların din görevlisi ihtiyacı gayri resmi faaliyet gösteren dedeler tarafından yapılmaktadır. Din faaliyeti veren dedelerimiz müftülükler bünyesinde seminerlere tabi tutulmalı. Belli bir sınava tutularak yörenin müftülüklerine atanmalı. Müftülüklerimizde açılan irşad büroları gibi dede büroları oluşturulmalı.?

Lütfi Şenocak, öneriyi beğendiğini, konu ile alakalı gerekli desteği vereceğini ve daha ayrıntılı bir şekilde çalışıp Diyanet İşleri Başkanlığına sunacağını söyledi.

Gazipaşa Din-Bir Sen Başkanı Yusuf Yaman ve yönetimi ile öğle yemeğinde bir araya gelen Lütfi Şenocak, din görevlilerinin sorunlarını da dinledi. Şenocak, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer'i de ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber