Didim'de düzenlenecek olan girişimcilik kursunun ön sınavı yapıldı

Çalışma ve İş Kurumu Aydın il Müdürlüğü (İŞKUR) KOSGEB ve Didim Ticaret Odası iş birliğiyle Didim'de düzenlenecek olan girişimcilik kursuyla ilgili olarak başvuran kursiyerler ön sınava tabii tutuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 kursiyerin ön sınava katıldığı öğrenilirken yapılan değerlendirme sonucunda 25 kişi kursa katılma şansı yakalayacak.

İŞKUR ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanmış olan protokol kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere Didim Ticaret Odası'nın desteğiyle hazırlanan Girişimcilik kursuyla ilgili ön sınav bugün İtfaiye Salonunda gerçekleştirildi. Ön sınava 31 kursiyerin katıldığı öğrenilirken, kursiyerler kimlik bildirimlerinin ardından Girişimcilik testine tabii tutuldu.

25 kişilik gruplar halinde eğitimlerin verilmesinden dolayı sınava giren 31 kişi arasında yapılan değerlendirme sonucunda ilk 25'e giren kursiyerlerin eğitimlerinin 19 Temmuz Perşembe günü başlayacağı öğrenildi.

Düzenlenecek olan kursta girişimci adaylarına; "Pazar araştırması ve planı, üretim, yönetim, finansal planlama, fiyat analizi, iş planı yazma gibi konularda 11 gün (72 saat) uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek. "Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve "Katılma Belgesi" alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı dahilinde 27 Bin TL'ye kadar hibe, 70 Bin liraya kadar sıfır faizli kredi desteği alabilecekleri "Yeni Girişimci Desteği"ne başvurma hakkı kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber