Yüksek binalarda yangın tedbirleri

Beşiktaş Fulya'daki 42 katlı Polat Tower'daki yangın üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüksek katlı binalarda yangına karşı önlemlerin artırılması için bildiri yayınladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Yüksek Katlı Binalarda Güvenlik Önlemleri' adlı bildiride, acil durum asansörü, yangın uyarı sistemi, yağmurlama sistemi ve yangın dolapların olması gerektiği yer aldı.

Yayınlanan bildiride, etkili müdahale ve itfaye ekiplerin yangına hızlı müdahalesi için yolların uygun yapılması gerektiği yer aldı. Bildiride yangın önlemleri şu şekilde sıralan: Yüksek binalarda her kat bir yangın kompartmanı olacak şekilde tesis edilmeli. Konut hariç tüm yüksek binalarda en az 2 korunmuş yangın merdiveni olmalı. Yapı yüksekliği 21.50 metreden fazla olan konutlarda biri korunmuş iki merdiven yer almalı. Yapı yüksekliği 30.50 metreyi geçen konutlarda ise en az iki korunmuş merdiven yer almalı. Konut hariç tüm yüksek binalarda yangın algılama ve uyarı sistemi kurulmalı. 51.50 metreden yüksek olan konutların yangın algılama ve uyarı sistemi yapılmalı. 51.50 metreden yüksek olan tüm binalarda acil durum asansörü gerekli. Yüksekliği 51.50 metre o olan binalarda ise, yangın uyarı sisteminin bulunması yeterli olacaktır. Bütün yüksek binalarda yangın dolabı, itfaiye su alma tesisatı bulundurulmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber