Afyonkarahisar'da '2. yaz Kur'an kursu'

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, "Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağımızı seviyorsak, ezan dinlerken duygulanıyorsak Kur'an-ı Kerim'i anlamışız demektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Ata, Afyonkarahisar Müftülüğünce Atatürk Spor Salonu'nda bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen "Yaz Kur'an Kursu" etkinliğinde yaptığı konuşmada, kursların ilk bir ayının tamamlandığını hatırlatarak, kursların kalan bir ayının da Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle çok daha önemli olduğunu söyledi.

Kurslara hiç ara verilmeden devam edileceğini ifade eden Dr. Ata, şöyle konuştu:

"Kur'an kursuna niçin gidilir- Siz öğrencilerimiz çok iyi biliyorsunuz. Ancak 'Kur'an kursuna gitsem mi-' diye düşünen arkadaşlarınız ya da aileleri olabilir. Kurslarımızda neler öğrettiğimizi bilmek isteyebilirler. Bizler bu kurslarda öncelikle Kur'an öğrenmeye çalışıyoruz. Kur'an-ı Kerim'i anlamaya çalışıyoruz. Peki Kur'an-ı Kerim'i nasıl anlarız- Öncelikle konuşurken doğruyu söylüyorsak, yalan konuşmuyorsak Kur'an-ı Kerim'i anlamışız demektir. Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağımızı seviyorsak, ezan dinlerken duygulanıyorsak Kur'an-ı Kerim'i anlamışız demektir. İyi bir Müslüman olarak hareket etmeli, hal ve hareketlerimize, davranışlarımıza dikkat etmeliyiz."

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya da, Kur'an kursuna devam eden öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu ve öğrencilerin Allah'ı, Peygamberi ve kitabını tanıdıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kur-an okuyan öğrenciler, daha sonra hazırladıkları oyunları sergiledi.

Etkinliğe, Kur'an kursu öğrencilerinin aileleri de katıldı.

Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber