Amasya Belediyesi araç filosunu genişletti

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, araç filolarına kattıkları sıkıştırmalı çöp transfer römorku ile ayda 4 bin litre yakıt tasarrufu sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özdemir, beraberindeki başkan yardımcısı Mehmet Dümen ve Temizlik İşleri Müdürü Şadi Kayalarlı ile İpekköy mevkisinde faaliyet gösteren asfalt şantiyesinde yeni alınan araç ve ara çöp transfer istasyonunu basına tanıttı.

Yeni alınan aracın ara çöp transfer istasyondan biriken evsel atıkları alarak çöp ayrıştırma istasyonuna taşıyacağını ifade eden Özdemir, bu sayede hem yakıt hem de yedek parça giderlerinden tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar kentimizin evsel atıkları toplam 10 araç ile Boğazköy mevkisindeki çöp ayrıştırma istasyonuna taşınıyordu. Bu bize hem yakıt hem de araçların yedek parça giderleri ile yansımaktaydı. Belediyeye kazandırdığımız ara istasyon ve araç sayesinde her gün 10 araç çöp istasyonuna gitmeyecek. Yaklaşık 35 bin liraya mal ettiğimiz ara transfer istasyonunda biriken evsel atıklar daha az seferle toplu olarak taşınacak."

Sıkıştırmalı çöp transfer römorku ile ayda 4 bin litre yakıt tasarrufu sağlayacaklarını vurgulayan Özdemir, uygulama ile kent merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığını da rahatlatacağını söyledi.

Özdemir, 35 ton kapasiteli aracın 113 bin liraya mal edildiğini ifade ederek, ara istasyon ve bu atıkları toplu olarak taşıyacak aracın Amasya'ya hayırlı olması temennisine bulundu.

Başkan Özdemir, çöp çıkarma saatlerine uymayan vatandaşları uyararak, yazın bu sorunun lavra ve sinek ile mücadeleyi olumsuz etkilediğini belirterek, uyarılara uymayan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulayacaklarını söyledi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber