Dün Türkçe konuşan sanık, bugün Kürtçe konuşunca savunması alınmadı

İkinci KCK davasının dünkü oturumunda tüm sanıklar adına talepte bulunurken Türkçe konuşan sanık Doğan Erbaş, bugün Kürtçe konuşunca savunması alınmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunmasını yapması istenen Doğan Erbaş, Kürtçe konuştu. Erbaşı'ın dünkü oturumda Türkçe konuştuğunu hatırlatan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ?Duruşmanın başında Türkçe konuşmuştunuz ama savunmasınızı Kürtçe yapacaksınız öyle mi?? diye sordu. Erbaş da, ?Evet? cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci, bir sonraki sanık Cemo Tüysüz'den savunmasını yapmasını istedi.

Savunmasını Türkçe yapan Tüysüz, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeleri kendi iradesiyle yaptığını ve bu görüşmelerin sürekli yapıldığını belirtti. Müvekkili Öcalan hakkında bilgi alması için oraya gitmesi ve orada bulunması gerektiğini söyleyen Tüysüz, ?Örgütün bana verdiği bir talimat ya da belge yoktur.? dedi. Tüysüz, bugün de olsa yine kendi iradesiyle görüşmelere katılacağını belirtti. Yaptıkları görüşmelerin kayıtlarının tutulduğunu ifade eden Tüysüz, bu kayıtlarla ilgili kelime oyunları yapılarak suç uydurulduğunu savundu.

Bürosundaki aramada el bombası ve üç adet mermi bulunduğunun söylendiğini belirten Tüysüz, daha sonra bu malzemelerin yargılama konusu yapılmadığını belirtti.

Tüysüz, Mahkeme Başkanı'nın aramalarda el konulan belge ve bilgisayarlarla ilgili sorularını da cevapladı. Suç unsuru bulunmadığını savunan Tüysüz, bürosundaki 5 bilgisayarı sadece kendisinin kullanmadığını diğer avukatları ve büro çalışanlarının da kullandığını kaydetti.

Bu sırada, Mahkeme Başkanı'nın aramalarla ilgili sorusuna sanık avukatlarından Ömer Kavili tepki gösterdi. Söz isteyen Kavili, Başkan Ekinci'nin müsaade etmemesine rağmen konuşmasına devam etti ve, ?Usül yönünden itirazımız var. Bütün aramalar hukuksuzdu. Bu nedenle aramalarla ilgili soru soramazsınız.? dedi. Başkan Ekinci ise Kavili'ye söylediklerinin kayda geçmediğini, daha sora söz hakkı vereceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber