'Kadına Şiddete Hayır' demek için şarkı yazdı

Türkiye'de ilk defa kadına yapılan şiddete dur diyebilmek için Türkçe ve Kürtçe, 'Şiddete Hayır, Dayağa Hayır' isimli şarkı yazan Sanatçı Aydın Aydın, parçasının klip çekimlerini Muş'ta yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanatçı Aydın Aydın, yaptığı araştırmalar neticesinde, Türkiye'de kadına en az şiddetin uygulandığı, boşanmanın yaşanmadığı Muş'un Sungu beldesinde çekimlerini yapıyor.

Aydın Aydın, ?Ben aylar önce Türkiye'de bir ilke imza attım, aslında bütün dünyanın önemli kanayan yarası kadına şiddet, kadına şiddet, kadına şiddet dedim. Türkiye'de ve dünyada bir çok ilke imza attım. İlk defa, belki bütün çobanların sloganı idi dürrrr dürrr dedim kuzular meledi, hayvanlar ile düet oldu. Trafik canavarı her saniye can almaya devam ediyor, bununla ilgili Türkiye'de bir ilki yaptım. Bu sene de baktım ki bütün ana haberlerin gündeminde her gün şiddet şiddet şiddet var, ben de böyle bir klip yapmaya karar verdim." dedi.

?CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR?

Sungu beldesinde yaşayan vatandaşlar da Aydın Aydın'a, bu güzel ve anlamlı şarkısının çekimleri için beldelerini seçtikleri için sanatçıya teşekkür etti. Sungu beldesinde kadına ayrı bir önem verildiğini ifade eden köylüler, şunları ifade ettiler: "Boşanma mahkemesinde, Muş'un Sungu beldesinin kütüğüne bağlı bir aile görmeniz mümkün değildir, Aydın Bey'in şarkısının sözlerinde de geçtiği gibi 'Cennet anaların ayakları altındadır' prensibi ile biz kadınlarımıza gereken her türlü önemi bugüne kadar verdik, vermeye de devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber