Ankara'da ekmek ve pideye zam yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "5 yıldır Ankara fırıncıları zam yapmıyor, bu tavır övgüye değer" dedi.

Ankara Ticaret Odası Fırıncılar Meslek Komitesi'nin kararıyla Ankara'da pide ve ekmek fiyatları bu yıl Ramazan ayında 1 lira olarak belirlendi. ATO Başkanı Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ATO'ya bağlı ekmek fırınlarında son beş yıldır uygulanan fiyatların bu Ramazan'da da uygulanacağını belirtti. Bezci, Ankara'da üretilen ekmeğin yüzde 80'ine yakınının ATO'ya bağlı şirketler tarafından üretildiğini hatırlatarak, "ATO'ya bağlı işletmelerin son 5 yıldır zam yapmamak için direnç gösterdiğini görüyoruz. Bu tavrın yarın itibariyle idrak edeceğimiz Ramazan ayında da sürüyor olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Ramazan ayı ile birlikte hassasiyetimizin yüksek olduğu bir ayda alınan bu kararla fiyat gibi gramajın da sabit kalarak vatandaşımızın ekmeğiyle oynamadıkları için Ankara Ticaret Odası olarak fırıncılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Bezci, İslam aleminin ve iş dünyasının Ramazan ayını kutlayarak, "Dileriz ki bu kutsal ayda yapılacak ibadetler, edilen dualar, kıtlıklar, hastalıklar, doğal afetler, savaşlar ve terör yüzünden acı çeken tüm insanların yaralarına merhem olur, insanlığa da barış ve huzur getirir. Şükürler olsun ki tutacağımız oruçlar vesilesiyle hepimiz için bir arınma ve kemale erme fırsatı sunan bu kutsal aya, içinde bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barındıran on bir ayın sultanına tekrar eriştik. Allah ibadetlerimizi şimdiden kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Ankara'da Ramazan kutlamalarının geçmiş yıllara göre çok daha renkli geçtiğini, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin birçok etkinlik düzenlediğini, halkın da bu etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Bezci, şunları kaydetti:

"Ankara, Ramazan'ın güzelliklerini son yıllarda doya doya yaşıyor. Bu güzel ayda, özellikle halkımızın sağlığını doğrudan etkileyen gıda sektörüne bağlı işletmelerin hijyen ve kaliteye daha fazla özen göstermesini rica ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber