HÜRSİAD Başkanı Fincan: İhracat hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Gaziantep'in 2023 ihracat hedefi olan 30 milyar dolara ulaşmasının bir hayal olmadığını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fincan, ?Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz ve her geçen gün bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz.? dedi.

Kasım Fincan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı firmanın illere göre dağılımında Gaziantep'in 3'ncü sıraya yükselmesini 'gurur verici' olarak nitelendirdi.

Gaziantep'in her şeye rağmen böyle bir başarı göstermesinin gurur verici olduğunu ve bunun 2023 ihracat hedefine Gaziantep'i bir adım daha yaklaştırdığını belirten Fincan, ?Ortadoğu'da yaşanan değişim rüzgârlarının ve euro bölgesinde yaşanan ekonomik krizin oluşturduğu küresel ekonomik sıkıntılardan dolayı zor bir yıl olan 2011'de Gaziantep'in en büyük ihracatçılar listesindeki firma sayısını artırarak girmesi önemli bir başarı. Gaziantep 2010 yılında 53 olan firma sayısına 2011 yılında 10 firma eklemiş ve 63'e yükseltmiştir. Demek ki Gaziantepli firmalar, yaşanan tüm olumsuz koşullara karşın ihracat konusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Bu sorumluluk bilinci ve artan ihracat rakamlarımız da bize gösteriyor ki Gaziantep'in 2023 ihracat hedefi olan 30 milyar dolara ulaşmak bir hayal değil. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz ve her geçen gün bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber