Mardin Cezaevi'ndeki isyan sona erdi

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, havalandırma bölümünde yatakların ateşe verilmesi ile ilgili çıkan yangının söndürüldüğünü ve her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Vekili Müfit Gültekin, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Müfit Gültekin açıklamasında, Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 14 Temmuz 2012 tarihinde saat: 16.00'da C-1 koğuşunda, 15 Temmuz 2012 tarihinde de saat: 09.00 C-10 koğuşunda yangın çıktığını söyledi. Yangın sırasında her iki koğuşun kapısının hükümlü ve tutuklular tarafından kırıldığını belirten Vali Vekili Gültekin, ?Bu esnada Abdurrahim İpek isimli hükümlü ayağına bir metal parçası düşmesi sonucu yaralandı. Hükümlü derhal Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisi sonucu aynı gün taburcu edilerek ceza infaz kurumuna geri gönderildi.? dedi.

Yangının ceza infaz kurumu personelinin müdahalesi ile yangın söndürme araçları kullanılarak söndürüldüğünü kaydeden Müfit Gültekin, ?Bunun dışında ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir durum mevcut değil. Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde yeterli miktarda tam donanımlı itfaiye araçları ve ambulanslar bekletiliyor. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber