Yaylada yaptırılan prefabrik cami, dualarla ibadete açıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Yeniköy Kaş Yaylası'na, hayırsever Raşit Aksoy ve eşi tarafından yaptırılan 420 kişilik 2 katlı prefabrik cami, törenle ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cami bahçesinde yapılan açılış törenine, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Kılınç, Hayırsever Raşit Aksoy ve bir çok davetli katıldı. Yapılan duanın ardından kurdele kesilerek ibadete açılan camide, okunan ezanın ardından ilk namaz kılındı. Namazın ardından açılışa katılan cemaate yemek ve meyve ikram edildi.

Gazipaşa'nın Yeniköy köyü'nden olan ve çiftçiliğin yanı sıra soğuk demircilik işiyle de uğraşan hayırsever Raşit Aksoy, daha önce küçük ve yetersiz olan caminin yerine daha büyük bir cami yapmak için yola çıktıklarını belirtti. Aksoy, "Eski camiyi yıkarak, yerine prefabrikten 420 kişilik 2 katlı cami yaptık. Babamdan kalan arsa üzerine 1 aylık bir süre içinde yaptığımız caminin tüm masraflarını eşim ve kendim karşıladım.? dedi.

Açılışta konuşan Gazipaşa Müftüsü Ahmet Bayer ise ?Din görevlisi olarak en fazla mutluluk duyduğu hizmetlerin başında cami açılışı yapmak olduğunu belirterek, "Bugün hayırsever Raşit Aksoy yaylasına prefabrik bir cami inşa etmiştir. İnsanlar doğar yaşar ve ölürler. Ölen insanların defterleri kapanır. Ancak defterleri kapanmayan 3 sınıf insan vardır. Birincisi Sadaka-ı cariye, ikincisi kendisinden fayda görülen ilim sahipleri ve üçüncüsü ise geride bir salih evlat bırakanlardır. Burada sizlerin ve sizden sonra gelenlerin faydalanacağı bir sadaka-ı cariye eseri meydana getirilmiştir. Başta Raşit Bey olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunar, caminin Yeniköy Kaş Yaylası sakinlerine hayırlı olmasını dilerim.? diye konuştu.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk da ?Öncelikle bu eseri inşa etmekte emeği geçen herkese, başta hayırsever Raşit Aksoy ve ailesine teşekkür ediyorum. Böyle bir açılışa gelmek bizleri mutlu etti. Camilerimiz misyon olarak Allah'a secde edilen yerlerdir. Ramazan ayı öncesi bitmiş olması ve ibadete açılması, bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, hayırsever Raşit Aksoy'a plaket verdi. Tören misafirlere yemek ve meyve ikramı ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber