Yoldere köylülerinin 3 yıllık su hasreti sona erdi

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Yoldere köyünde yaşayan vatandaşların yaklaşık 3 yıldır süren su hasretleri sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 3 yıl önce kuruyan su kaynakları nedeni ile susuz günler geçiren köylülerin imdadına kaymakamlık ve İlçe Özel İdaresi yetişti. Köyde yapılan arama çalışmalarının ikinci gününde su bulunduğuna dair haberle köylüler büyük sevinç yaşadı.

Yoldere köyü muhtarı Muhittin Korkmaz, yapılan çalışmalar sonrası suyun kayaların hemen dibinden çıktığını söyledi. Korkmaz, "Allah herkesten razı olsun içme suyuna kavuştuk. Daha önceleri içme suyuna hasret kalmıştık. Şimdi ise bu su ile tarım arazilerimizi bile rahatça sulayabileceğiz." dedi.

Yaklaşık 110 metreden hiçbir destek olmadan çıkan suyu görmek için isteyen vatandaşlar çalışma yapılan alana akın etti. Sondaj makinesinde görevli makine teknikeri Aydın Çilli, suyun çıkarılış süreci ve teknik özellikler hakkında köylülere bilgi verdi.

Yoldere köylülerinin müracaatı neticesinde köyde sondaj çalışmalarına başladıklarını kaydeden Çilli, şunları söyledi: Etüdler bulunduğumuz noktada su olduğunu gösterdi ve biz de çalışmalarımıza başladık. İki gün önce 50 metre civarlarında su bulanamadığından kuyu iptal edildi. Tam su bulma umudumuz kaybolmuşken 2 gün sonra mühendisler buradan başka bir yerin su için uygun olmayacağını söyleyerek ısrarla burada su aranması gerektiğini söylediler. Biz de çalışmaları aynı sürdürdük. Yaklaşık 70 metreye gelindiğinde saniyede 2 litre gibi akan suyu kuyudan elde ettik. Bizler ekip olarak kaya ve numune malzemelerden yola çıkarak sondaj çalışmalarına devam ettik. 85 ila 115 metre derinlikte ciddi bir su rezervi yakaladık. Burada şu anda akan su yaklaşık 15 yıldır hiç görmediğimiz su rezervi. Saniyede 15 litre akan su, bu köyün içme ve sulama suyunu rahatlıkla karşılayacaktır."

Yaklaşık 110 metre derinlikten çıkan suyun gerekli tahlillerinin yapıldıktan sonra evlere verileceği belirtildi. Çıkan suyun hem içme suyu olarak hem de 5 bin dönüm araziyi rahatlıkla sulayabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber