Şarköy kaymakamı Makedonya'dan gelen gençleri kabul etti

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaz kamplarını geçiren, Makedonya'dan gelen çoğu Türk, Makedon, Arnavut, Boşnak ve Sırp gençler, Kaymakam Zekeriya Güney'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Zekeriya Güney ziyarette yaptığı açıklamada, "Siz Makedonya'dan gelen gençleri aramızda görmek bizleri mutlu ediyor. İnsanlar karşılıklı iletişim kurduklarında daha fazla etkilenirler, birbirlerini anlamaya başlarlar. Ben sizin ilçemize yaptığınız ziyaretin faydalı olduğuna inanıyorum. Kaldığınız süre içerisinde ilçemizi beğendiğinizi, faydalı izlenimlerle ayrılacağınızı umarım. Önümüzdeki yıllarda karşılıklı ziyaretlerin artmasını dilerim." dedi.

Merkezi Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te bulunan Ufuk Derneği Başkanı Enes İbrahim, "İki yıl önce de Şarköy'e geldiğimizde iyi izlenimlerle ayrılmıştık. Bu gelişimizde de çok iyi karşılaştık, gençlerle bir araya geldik. Şarköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde geçen kampımızın organizasyonunu Şarköyün Sesi Gazetesi gerçekleştirdi. Makedonya'dan kampımıza 540 kişi gelmek istedi, tabii ki bu kadar sayı ile gelmemiz mümkün değil, biz 46 kişi geldik. Gençlerin sorunları ortaktır, burada çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Tekirdağ'a İl Kültür Müdürlüğü'nün yardımlarıyla müzeleri gezdik, il hakkında arkadaşlarımız tarihsel bilgi sahibi oldu. Gelibolu'ya günü birlik ziyaret gerçekleştirdik. Burada Bayraklı Baba, Açık Namazgah, Mevlevihane'yi gördük. Son günlerine geldiğimiz kampımız çok iyi geçiyor." dedi.

Makedonya'dan gelen çeşitli etnik gruplara mensup gençler Kaymakam Güney'e Şarköy'de yaşadıkları izlenimleri paylaştı.

Dernek Başkanı İbrahim, Kaymakam Güney'e ziyaretin anısına bir plaket ve Makedonya'da yayınlanan, Ufuk Dergisi ile Boşnakça yayınlanan Şadırvan dergisini armağan etti.

Kaymakam Zekeriya Güney, Hükümet Konağı'nın girişinde gençlerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber