Kentsel Dönüşüm alanında yıkım çalışmaları başladı

Niğde Belediyesi İle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 702 konutluk 1. Etap alanında yıkım çalışmaları başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile TOKİ'den gelen ekiple birlikte Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

121 hektarlık alanda uygulanacak olan Efendibey, Şehitler ve Şahinali mahallelerini kapsayan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 6 bin adet 60, 75, 90, 110, 125, 135, 149 ve 190 metrekareden oluşan konut tipleri oluşturulacak. Ayrıca 20, 35, 50 ve 80 metrekareden oluşan bağımsız ticari alanlar oluşturulacak. Kentsel Dönüşüm alanında 25 ve 35 metre genişliğinde bulvarlar, yürüyüş yolları ve açık spor alanları yapılacak. 240 metrekare yeşil ve rekreasyon 120 bin metrekaresi kent parkı olarak dizayn edilecek ve Kent Parkı içerisinde restoranlar, kafeler, çay bahçeleri ve oturma olanları olacak.

Efendibey Mahallesi'nin Niğde'nin gözde ve büyük mahallelerinden biri olacağını belirten Başkan Akdoğan; ?Toplam 12 bloktan oluşan 702 konut inşaatlarımızın ihalesi 15 Ağustos'ta TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bu 702 konut uygulaması yapılacak alanda yaklaşık 25 tane gecekondu var. Bunların bir bölümünün yıkımını gerçekleştirdik bir bölümünün yıkımı da devam ediyor. İnşallah burada 15 Ağustos'ta ihale yapılır 15 gün içerisinde de itiraz olmadan yer teslimi yapılırsa 1 Eylül ile 15 Eylül arasında 702 konut uygulaması Efendibey Mahallesi'nin bu bölgesinde başlayacak ve uygulama aşama aşama devam ederek İmam hatip Lisesi'nin önündeki meydanla bu mahallemizi bütünleştirmiş olacağız. Daha öncede belirttiğimiz gibi İmam hatip Meydanı'ndan başlayarak Bor Yolu, Bor Caddesi'ni Bankalar Caddesi'ni Niğde Evleri'ne kadar 35 metrelik geniş bir bulvarla ve yine bu güzergahtan devam edecek. 25 metrelik bulvarla da paralelinden bağlamış olacağız. Toplamda 6 bin konut uygulaması burada gerçekleşecek. Burası içinde 900'e yakın iş yerinin olacağı, sosyal donatı ve rekreasyon alanlarının olacağı bir alan haline gelecek. Bu mahalle aslında bir cazibe merkezi haline gelerek. Niğde'mizin en lüks ve en gözde mahallesi olacak diyebiliriz. Yani 6 bin konutun olduğu yaklaşık 30 bin konutun olduğu bir alan haline gelerek Efendibey Mahallesi Niğde'mizin en büyük mahallerinden biri olacak. TOKİ' den bu alanı incelemek üzere arkadaşlarımız geldi ve alanı incelediler alanın boş olduğunu gördüler. Dolayısıyla ihalenin yapılmasıyla ilgili herhangi bir engeli olmadığı anlaşıldı. Başta Efendibey Mahallesi sakinlerine, burada yaşayan insanlarımıza ve yine tüm Niğdeli hemşerilerimize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız bu uygulamayı gerçekleştirir hayata geçirmiş oluruz ve hakikaten Niğde'mizin önemli bir problemini çözmüş oluruz diye düşünüyorum? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber