Marketten ilginç satış tekniği

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir market, Ramazan ayı nedeniyle hazırladığı iftariyelikleri tanıtmak ve satışlarını arttırmak için ilginç bir yönteme başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadirli'de faaliyet gösteren yerel bir market, Ramazan ayı öncesinde hurma, üzüm, kuru kayısı gibi ürünlerden oluşan Ramazan iftariyeliklerini hem tanıtmak hem de söz konusu ürünlere olan talebi arttırabilmek için ilginç bir satış tekniği geliştirdi. Ürünlerin satışa sunulduğu reyonda görev yapan satış elemanları, üzerlerine ?Arap' kıyafetleri giyerek, markete gelen müşterileri bu şekilde karşıladı. Satış personelini Arap kıyafetleri içinde gören müşteriler, karşılaştıkları tablo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, market işletmecisi satış ve ürünlere gösterilen ilgiden oldukça memnun.

?Suudi Arabistanlı Bin Abdulaziz işbirliği ile bu reyon hazırlanmıştır? şeklinde de marketin önüne reklam asan market sahibi Kasım Yasdıoğlu, ?Önümüz Ramazan ayı. Hurma, kuru kayısı, kuru üzüm gibi Ramazan'ın olmazsa olmazları kuru gıdaların olduğu bölümde personelimize Araplara özgü kıyafet giydirdik. Buradaki öncelikli amacımız reklamdan ziyade Ramazan'ın dokusuna uygun olarak hareket etmek. Ama sonradan baktık ki, bölümdeki satışlarımız arttı. Müşteriler ilk gördüklerinde market çalışanlarımızı gerçekten Arabistanlı zannediyorlar ama personelimiz Türkçe konuşunca müşteriler şaşırıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber