CHP kurultayında PM listesi sonuçları iptal edildi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, CHP kurultayında yapılan Parti Meclisi seçiminin iptaline yönelik YSK'ya bir başvuru gelmediğini belirterek, "Önce ilçe seçim kurulu, ardından il seçim kurulunda görüşülür. Biz ancak tam kanunsuzluk hallerinde bakarız" dedi.

CHP'nin iki gün süren 34. Olağan Kurultayında gerçekleştirilen Parti Meclisi seçimlerinin, yapılan itiraz üzerine iptal edildiği ve yeniden sayım yapılacağı öne sürülmüştü. YSK binasına gelişinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan YSK Başkanı Em, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karardan haberinin bulunmadığını belirterek, "Bize gelebilmesi için ilçenin bir karar vermesi lazım. İlçenin kararına karşı İl Seçim Kurulu'na gidilir. Belli hallerde kesinleşen durumlar var. Onları il ve ilçe seçim kurulları değerlendirirler" diye konuştu. Em, konuyu bilmeden yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Em, itiraz konusunun ne olduğu konusunda da bilgisi bulunmadığını ifade etti.

Em, 'PM seçim sonuçlarının iptali halinde nasıl bir yol izlenmesi gerekir" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 21. maddesi bu konuları düzenlemiş. Orada ilçenin nasıl karar vereceği, bu kararın hangi hallerde kesin olduğu ve hangi hallerde bir üst seçim kuruluna gidileceği belli. Dolayısıyla itiraz konusu veya uyuşmazlık konusu nedir bilmeden değerlendirme yapmam doğru olmaz. Biz ancak tam kanunsuzluk hallerinde bakarız. Diğer hallerde ilçede veya ilde bitiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber