Geçici orman işçisi kadrolarına rekor başvurular/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 10 mevsimlik işçiyi belirlemek için müracaat eden bin 450 kişi arasında kura çekildi.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Önder Çuvalcıoğlu, işletme müdürlüğü sosyal tesisinin bahçesinde düzenlenen kura çekilişi öncesinde yaptığı açıklamada, 10 işçinin şoför, operatör ve haberleşme gibi alanlarda çalıştırılacağını söyledi. Çuvalcıoğlu, kuranın katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Kura çekimini heyecanla bekleyen adaylar ise ''bir işe yerleşme umuduyla'' başvuru yaptıklarını ancak müracaat sayısının yüksek olması nedeniyle şanslarının az olduğunu, bu çerçevede şanslı olanın işe yerleştirileceğini dile getirdi.

Daha sonra noter huzurunda yapılan kura çekiminde çalıştırılacak 10 kişi için asil ve yedek adaylar belirlendi.

Kura sonucunda çalışmaya hak kazananların yaklaşık 6 ay Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışacakları bildirildi.


150 kişilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 257 kişi başvurdu

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün açtığı 150 kişilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 275 kişi başvurdu.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, 2 Temmuz'da orman yangınlarına daha hızlı müdahale etmek amacıyla, çoğunluğu yangına müdahale aracı sürücüsü olacak 150 geçici işçi alacağını ilan etti.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, İŞKUR'un iş ilanını yayınlamasının ardından söz konusu işe girebilmek amacıyla 30'su kadın 2 bin 257 kişinin başvurması üzerine kura düzenlenmesine karar verdi.

Başvuru sayısının fazla olması nedeniyle işe alınacak kişiler Antalya Orman Bölge Müdürlüğü içindeki futbol sahasında Antalya 1. Noteri Baş Katibi Aziz Sönmez'in nezaretinde çekilen kura ile belirlendi. Güneşten etkilenmemeleri için kurulan çadırlarda bekleyen başvuru sahiplerine, yakınları, futbol sahası içine alınmadıklarından tel örgülerin dışında bekleyerek destek oldu.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüğün ilan ettiği 150 kişilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 257 kişinin başvurduğunu söyledi.

Bu nedenle futbol sahasında işe girecek kişilerin belirlenmesi amacıyla kura çekildiğini ifade eden Gökçöl, yasal mevzuat gereği işe alınacak işçi sayısının 3 katı kadar asil ve yedek kişinin seçildiğini ifade etti.

Yapılacak mülakatta 450 kişi arasından 150 kişinin seçileceğini belirten Gökçöl, işe girecek kişilerin kendi ilçesinde çalışacaklarını aktardı. İstihdamın dozer, greyder, kepçe, ekskavatör ve arazöz operatörlükleri ile kaynakçı, kaportacı ve aşçılık alanlarında olacağını kaydeden Gökçöl, en çok başvurunun arazöz operatörlüğüne yapıldığını bildirdi.

İşe alınacak kişilerin geçici işçi olarak en fazla 5 ay 29 gün çalışacaklarını belirten Gökçöl, işçilerin genellikle asgari ücret alacağını söyledi.

Geçiçi işçi olmak Serik ilçesinden gelen Celal Kök, köyde yaşadıklarını, çiftçilik yapmadığı için bu işe başvuruda bulunduğunu anlattı. Kök, ''Arazöz operatörü olmak için başvurdum. İşsiz olmaktansa geçici olarak bu işi yapmak isterim. En azından sigortası var'' diye konuştu.

Hatice Akdeniz de aşçı olabilmek için başvuruda bulunduğunu, bu aşamada şansa ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Köyde yaşadığından mezun olduğu bilgisayar programcılığı ön lisans programı ile ilgili bir iş bulamadığını belirten Akdeniz, ''Bu işe çaresizlikten başvurdum. Boş kalmaktansa bu işte çalışmak isterim'' dedi.


60 kişilik kontenjana 3 bin 28 kişi başvuru yaptı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinden çalıştırılacak 60 mevsimlik işçi arasına girmek için başvuruda bulanan 3 bin 28 kişi arasında Eskişehir ve Afyonkarahisar'da kura çekimi yapıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, kura çekimi öncesinde yaptığı açıklamada, Eskişehir'de mülakat sınavına hak kazanmak isteyen 982 başvurunun olduğunu belirterek, 20 personelin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekilişinin yapıldığını bildirdi.

Personel Müdürü Ahmet Korkmaz da işe alınacak personelin ağırlıkla yangına müdahalede çalışacaklarını ifade ederek, işe başlayan personele bin 200 lira maaş verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Eskişehir 1. Noter adına Ziya Manav gözetiminde işe başvuran vatandaşlarca kura çekilişi yapıldı.

Çekilişin sonunda seçilen 180 asil ve 180 yedek personel, mülakata katılacak.

Öte yandan mevsimlik işçi olmak için aileleriyle kura çekimini bekleyen vatandaşların heyecanlı olduğu gözlendi.

Kura çekimi sonunda asil üye arasına giren bir çocuk babası Yaşar Sasa, daha önce hamallık yaptığını ve sigortasının olmadığını belirterek, geleceğini düşündüğü için bu işe başvurduğunu söyledi.

Yangın ilk müdahale şoförlüğüne asil olarak seçilen 26 yaşındaki Bekir Polat da 3 yıllık evli olduğunu anlatarak, ''Şu an Antalya'da çalışıyorum. Eğer kura bana çıkmasaydı Antalya'ya geri dönecektim. Çok mutluyum'' dedi.

-Afyonkarahisar-

Afyonkarahisar ve Dinar Orman İşletme müdürlükleri bünyesine alınacak 40 mevsimlik orman işçisi için 2 bin 46 başvuru yapılınca, adaylar, işçilerin de katıldığı noter çekilişiyle belirlendi.

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, yaptığı açıklamada, toplam 40 işçinin alınacağı iş duyurusunun yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

Çekiliş öncesi başvuru sahiplerine seslenen Afyonkarahisar 6. Noteri Adem Albayrak, başvuru yapanların isimlerinin ve TC kimlik numaralarının bilgisayar ortamında kağıtlara yazdırılarak kura çekimi için hazırlandığını söyledi.

Noter işlemlerinin güvenilir işlemler olduğunu dile getiren Albayrak, ''Kimsenin aklında şüphe kalmasın, herkesin huzurunda çekilişi gerçekleştireceğiz. Asıl alınacak işçi sayısının 3 katı asil, 3 katı da yedek aday belirleyeceğiz. Sonuç şansa bağlı, keşke şansa bağlı olmasa da herkes iş sahibi olabilse. Ama bazen bu şekilde kuraya başvurmak zorunda kalabiliyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Albayrak, şeffaf kavanoza konulan başvuru sahiplerinin adlarının yazılı olduğu kağıtlardan çekerek, asil ve yedek adayları belirledi.

Belirlenen adayların çekilişteki sıraya göre yeterliliklerinin değerlendirilerek işe alınacakları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber