İzmir'in ünlü 'Kordon'unda ulaşım fayton ve akülü araçlarla yapılacak

İzmir'in ünlü Kordon boyunda ulaşım fayton ve akülü araçlarla yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 03:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simge mekanı Kordon'da fayton keyfini yaşatmak amacıyla yapılan yeni bir düzenlemeye imza attı. Özel atlarla koşulan yeni faytonlar ilk seferini yaptı.

Yeni faytonların ilk seferlerine çıkması sebebiyle Vasfi Çınar Meydanı'nda tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in faytonlarını ve fayton geleneğini sürdürmek istediklerini belirterek, "Faytoncuları İzulaş şirketi bünyesine aldık. Yabancı dil ve halkla ilişkiler eğitimi verdik. Kıyafetlerinde de düzenlemeye gittik. 12 fayton ve 36 atla hizmet vereceğiz. Atlar bu iş için seçilmiş en iyi atlar'' diye konuştu. Yeni faytonların İzmir turizmine katkı sağlayacağını aktaran Kocaoğlu, "Gelecek süreçte 24 - 25 kişilik akülü araçlarla Kordon'u destekleyeceğiz. Kordon'daki ulaşımı akülü araçlar ve faytonlarla sağlamayı düşünüyoruz. İzmir demek Kordon demektir. Kordon'u ne kadar iyileştirirsek o kadar kenti tanıtmış olacağız. Faytonun ücreti 20 TL ya da 10 avro'' dedi.

Kordon'da ilk seferlerini yapan Victoria Klasik modelindeki 12 fayton, Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretildi. Haflinger cinsi atlar ise Hollanda ve Bulgaristan'dan getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber