Toplu konut için rekor başvuru

Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin TOKİ işbirliğiyle Halkalı ve İkitelli`de yapacağı toplam 1118 konut için 22 bin 893 başvuru yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından, dar ve orta gelirli ailelerin konut edinmesini sağlamak amacıyla 4 Temmuz`da başlatılan kampanya ile 678`i İkitelli`de, 440`ı da Halkalı`da olmak üzere toplam 1118 konut satışa sunuldu. Bugün sona eren satış kampanyası süresince Halkalı`da yapılacak konutlar için 15 bin 911, İkitelli`de yapılacak konutlar için de 6 bin 982 başvuru yapıldı.

Topbaş, satış kampanyasına yoğun başvuru nedeniyle kendisinden süre uzatımı istendiğini, ancak diğerlerine haksızlık olacağı gerekçesiyle buna olumsuz yanıt verdiğini belirterek, ``İki noter huzurunda yapılacak çekilişle konutlar sahiplerini bulacak.

Konut satış kampanyasının devam edeceğini, ileride 75 metrekarelik konutlardan 5 bin adet daha satışa sunacaklarını ifade eden Topbaş, bu konutlardan ev sahibi olamayanların, satış kampanyası başlatılacak diğer konutlar için sadece para makbuzuyla gelmeleri halinde iade edilen formlarının tekrar devreye sokulacağını kaydetti. ``KİPTAŞ`ın bu yıl 10 bin konut hedefi var. 75 metrekarelik alt gelir grubu için 5 bin konut yapacak`` diyen Topbaş, ``TOKİ de 30 bin konut yapacak. Büyükşehir Belediyesi olarak dar gelirli ailelerin konut ihtiyacını karşılayabilmek için yeni arsalara ihtiyacımız var. Maliye Bakanı ile görüştüm. `Arazi bulun vereyim` dedi. Ayrıca Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon da askeri bölgelerdeki arazi tahsisine olumlu baktılar`` diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber