Türk Haber-Sen Türk Telekom'un satılmaması için faks kampanyası başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom ihalesinin iptali için başlattıkları faks kampanyasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den destek isteyen kamu çalışanları, Türk Telekom'un satışının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, ihalenin geri çevrilmesini talep etti.

Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün blok olarak satışına ilişkin ihalenin Rekabet Kurumu tarafından onaylanmasının ardından Türk Haber-Sen Şanlıurfa Şubesi, ihalenin geri çevrilmesi için faks kampanyası düzenledi. Sendika üyeleri, Cumhurbaşkanı Sezer'e mektup gönderdi. Düzenledikleri kampanya hakkında bilgi veren Türk Haber-Sen Şube Başkanı Ahmet Alataş, ihalenin geri çevrilmesi istemiyle kamu çalışanları olarak faks mesajı kampanyası başlattıklarını söyledi.
Alataş, Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderdikleri faks mesajındaki görüşlerini şöyle açıkladı:
"Sayın Cumhurbaşkanım, dünyanın 13. büyük şebekesine sahip, teknolojinin ülkemize gelmesinde en büyük katkısı bulunan, her yıl Kurumlar Vergi rekortmeni olan bütün olumsuzluklara rağmen milyarlarca dolar katma değer yaratan stratejik önemi bulunan kurumun yabancılara satılmasını kabul edemiyorum. Çünkü; Türk Telekom, vatan toprağıdır, satılamaz. Fakir ve yoksul Türk milletinin kıt kaynakları ile kurulmuştur, halkın malıdır, halka sorulmadan, değer tespiti sahibi olan halka açıklanmadan yok pahasına satılmıştır. Ülkemizde bulunan cep telefonları yabancıların eline geçmiştir. Türk Telekom'un da yabancılara verilmesi ile kamu tekeli yerine, yabancı sermayeli özel tekel oluşturulmuştur. Buna göre, Anayasa'nın Haberleşme Hürriyeti başlıklı 223. maddesinin 2. paragrafında yer alan 'Haberleşme gizliliği esastır' hükmüne göre, Türk Telekom bu gizliliği nasıl sağlayacaktır? Her şeyini örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde bizim gibi stratejik satış olmazken, haberleşme gibi çok önemli bir hizmeti sunan kurumun yabancıların eline geçmesi ileride telafisi mümkün olmayacak sakıncalar doğuracaktır. Bu durum da açık bir biçimde Anayasa'nın 19. maddesinde yer alan güvenlik açısından aykırıdır. Türk Telekom'u alan şirketle ile ilgili basında olumsuz görüşler yer almıştır. Ayrıca ihalenin de şaibeli olduğu endişesini taşımaktayım. Bütün bu sebeplerden dolayı, bugüne kadar ülke menfaatlerini koruma ve adaletli davranma prensip ve kararlılığınıza olan güvenimizden dolayı, bu şaibeli ihaleyi geri çevireceğinize olan inancımızı yüce makamınıza saygı ile arz ederim".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber