'Türk Telekom, bin kişiye sigarayı bıraktırdı'

Türk Telekom Kırıkkale Müdürü Hayrettin Öztaş, Dumansız Hava Sahası uygulamasına paralel olarak hayata geçirdikleri ?Sigara Bıraktırma Poliklinikleri? uygulamasında bin kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un çalışanlarına da sigarayı bırakma konusunda destek verdiğini belirten Müdür Öztaş, ?Proje, hizmet sunulan çalışan kitlesinin büyüklüğü nedeniyle dünyada ve Türkiye'de öncüler arasında yer alıyor. Polikliniklerden Türkiye çapındaki tüm Türk Telekom çalışanları ve aile bireyleri yararlanabiliyor.? dedi.

Öztaş, ?Sigarayı bırakma konusunda polikliniklerden destek almak isteyen Türk Telekom çalışanlarının nikotin bağımlılık derecesi belirleniyor. Ayrıca akciğer filmi, solunum fonksiyonları ile çeşitli kan testleri ile nikotinin çalışanların hayatında yol açtığı zarar ölçümlenebiliyor. Bütün bu testler ve tetkikler yapıldıktan sonra, bu çalışan için en uygun tedavi yöntemine karar veriliyor. Tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığı projede, sigarayı bırakmayı başaran çalışanlar ise ödüllendiriliyor. Projenin hayata geçirildiği ilk sene polikliniklerden aldığı destek ile Türkiye'de sigarayı bırakan çalışan sayısı ise bini aştı.? diye konuştu.

GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANELERDEN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) ve Türk Telekom'un, Türkiye'nin ilk telefon kütüphanesini hayata geçirdiğini bildiren Öztaş, ?Telefon Kütüphanesi Projesi ile yüzlerce sesli kitap 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden görme engelli Türk Telekom müşterilerine ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Görme engelli Türk Telekom müşterileri GETEM'e üye olduktan sonra aldıkları şifreleri ile sesli kitaplara ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilecek olan Telefon Kütüphanesi Projesi'nin kullanıcıları; dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme veya bölümler arasında ileri geri gidebilme gibi seçeneklere sahip.? şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber