LYS birincisi: 3-4 saat çalıştım yeterli oldu/ Video

Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde birinci olan Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Fatih Adanır, günde 400 soru çözdüğünü belirterek, ''Çok iyi bir çalışma ortamım vardı, ailem ve öğretmenlerim desteklerini esirgemedi'' dedi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de de 44. olan Adanır, LYS'nin ancak bir yılda hazırlanılabilecek bir sınav olduğunu ifade ederek, adayların düzenli çalışmaları gerektiğini söyledi. Okul ve dershane arasındaki planlamanın da önemli olduğunu dile getiren Adanır, hakim olmak ve hukuk fakültesinde okumak istediğini açıkladı. Adanır YGS'de aldığı sonucun kendisini üzdüğünü ama öğretmenlerinin yardımı ve yönlendirleriyle LYS'de daha başarılı olduğunu dile getirdi.

''İlk tercihinin Fatih Üniversitesi olacak'' şeklinde konuşan Adanır,'ın babası Mehmet Fatih Adanır da, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, ailece mutlu olduklarını söyledi.

LYS'de Y-DİL-1 puan türünde birinci olan İstanbul Lisesi öğrencisi Merve Özperk ise, derece beklemediğini ama sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Özperk, ''Okulum tam gün olduğundan günde 3-4 saat çalıştım ama yeterli oldu, tercihim mühendislikten yana olacak'' şeklinde konuştu.


Niğde, LYS'de Türkiye 1'ncisi çıkardı

Niğde Fen Lisesi'nden Tamer Taşkıran MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.

Tamer Taşkıran, sonuçların açıklanmasının ardından, okul yöneticileri ile birlikte Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'yi ziyaret etti. Milli Eğitimi Müdürü Ekinci, "Bugün güne müjdeli haberlerle başladık. Ramazan'ın ilk günü. Tamer kardeşimiz üniversite imtihanında bizi gururlandırdı. Çok sevindik. Ayrıca ilimiz TM puanında Türkiye'de 5. sırada. Ben sözü başarının sahibine vermek istiyorum. Neler söyleyecek arkadaşlarına, ne tür mesajlar verecek merak ediyorum.? dedi.

Tamer Taşkıran ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Şu an çok şaşkınım, ama bununla beraber bir mutluluk var ve 4 yılın vermiş olduğu yorgunlukla beraber bir sevinç var işte... Mutluyum. Dershanemden aldım haberi, cidden inanamadım ilk başta, çünkü büyük bir şaşkınlık... Türkiye 1.'si olmak kolay bir şey değil. Ailem de haberdar, evet çok sevindiler. Başarı, 4 yıldır düzenli çalışmakla geldi. Hedefim Sabancı Üniversitesi doğal mühendisliği. Türkiye'ye iyi bir mühendis olabilmek... Düzenli çalışsınlar sadece, kendilerini bırakmasınlar ders konusunda. Ondan sonra gelecektir zaten başarı.?

Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan ise "Tamer Taşkıran'ın Türkiye 1.'si olması tabii Niğde'nin gururu olduğu kadar Niğde Fen Lisesi için de büyük bir övünç. Öğrencimiz 4 yıl boyunca günlük düzenli olarak ders çalıştı, dersini derste dinledi. Öğretmen arkadaşlarımızın, kendisinin ve tabi ailesinin büyük katkısıyla başarıyı elde etti. Kendisini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki hayatında ülkemize ve milletimize faydalı bir fert olmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber