Spor ayakkabısı gaspçıyı yakalattı

İzmir'de emekli bir kadını yerde sürükleyip yaraladıktan sonra çantasını alarak kaçan gaspçı, kadına ait banka kartıyla ATM'den para çekmek isteyince güvenlik kamerasına yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buradan zanlının eşkalini belirleyen polis, yaklaşık 45 gün sonra olay günü giydiği spor ayakkabısını tekrar giyince yakaladı. Suçunu itiraf eden zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 1 Haziran 2012 saat 21.00 sıralarında, Konak ilçesi 100/1 Sokak'ta meydana geldi. Dolaşmak için evinden çıkan emekli M.D.'nin arkasından yaklaşan bir kişi, boynundaki çantayı asılarak almaya çalıştı. Ayakkabısının topuğunun kırılması üzerine yere düşen M.D., çantasını vermemek için direndi. Boynu ve bacağından yaralanan M.D.'yi bir süre yerde sürekleyen gaspçı, çantayı alarak kaçtı. Çanta daha sonra bir okulun bahçesinde bulundu. Polis, kadının verdiği bilgiler doğrultusunda gaspçının kaçtığı güzergâhta bulunan işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Çantadaki banka kartıyla Hatay semti Üçyol mevkisinde bulunan bir ATM'den para çekilmek istendiği ancak yanlış şifre girildiğinin belirlenmesi üzerine oranın da güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, zanlının eşkalini ve olay günü giydiği kıyafetleri belirledi. Araştırmalarını Hatay ve Güzelyalı semtlerinde yoğunlaştıran polis ekipleri, olaydan yaklaşık 1,5 ay sonra Uğur Mumcu Parkı'nda dolaşın bir kişiyi zanlıya benzetti. Parktaki kişiyle şüphelinin ayakkabılarının aynı olduğunu fark eden ekipler, B.G. isimli zanlıyı gözaltına aldı. B.G.'nin hırsızlık, uyuşturucu bulundurmak ve cinsel saldırı suçlarından poliste kaydı olduğu belirlendi. Emniyette suçunu itiraf ettiği öğrenilen ve paraya ihtiyacı olduğu için kadının çantasını çaldığını söylediği iddia ediler B.D., sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber