Tatvan Sosyal Yardımlaşma Vakfı 4 bin 891 aileye yardımda bulundu

Bitlis Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tatvan ilçesinde 4 bin 891 aileye nakdi, eğitim ve barınma yardımında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis, sosyal yardımlaşma vakıflarının sosyal devlet anlayışının aynası olduğunu söyledi. Vakfın yardım çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan vakıf müdürü Avis, Tatvan Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak, 4 bin 891 aileye nakdi, eğitim ve barınma yardımında bulunduklarını söyledi. Avis, "Bunun yanında, 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki Yeşilkart veya G0 diye nitelendirdiğimiz sağlık güvencesi olmayan yardıma muhtaç Tatvan ilçemizde 22 mahalle ve 57 köyde yaşayan mağdur ailelerimizin adreslerini birer birer gezerek tespit çalışmalarımızı tamamladık. Bununla birlikte yapılan çalışmalarda tespit edilen yardıma muhtaç ve vakfımızda dosyası bulunan vatandaşlarımıza gerekli yardımlarımızı yaptık.? dedi.

Tatvan'da yardım yapılacak ailelerin belirlenmesi hakkında da bilgi veren Müdür Avis, şöyle konuştu: ?Vakıf tarafından yapılan yardım her yıl, yılın ilk döneminde yardımla ilgili tüm kararlar mütevelli heyeti tarafından alınan kararlar vakıf başkanı olan ilçe kaymakamı öncülüğünde belediye başkanı, ilçe müftüsü, mal müdürü, milli eğitim müdürü, tarım ilçe müdürü, sağlık grup başkanı, sivil toplum kuruluşlarından 2 kişi, muhtarlardan 2 kişi ve ilçede mukim hayırsever insanlardan da 2 kişi müteşekkildir. Vakfımızda alınan kararlar sadece bir vakıf yöneticisi tarafından alınmamaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın talepleri olduğu zaman mutlaka yapılan mütevelli heyeti toplantılarını beklemesi gerekmektedir. Heyetin almış olduğu kararlar neticesinde şimdiye kadar bin 859 kişiye nakdi yardım, 2 bin 890 kişiye eğitim yardımı, 105 aileye sel, yangın ve deprem gibi doğal afetler nedeniyle barınma yardımı ve 76 kişiye de sağlık yardımı yapmış bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz yardımlar aynı şekilde devam edecektir. Çünkü sosyal devlet olmanın gereği, devletimizin vermiş olduğu haklarla ortaya çıkar.?

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz'ın girişimleriyle birlikte Tema Mağazacılık ve Bitlisli iş adamı Ahmet Eren'in de katkılarıyla yaklaşık 2 bin aileye giyim yardımı yaptıklarını ve bununla birlikte Kaymakamlık olarak da ayrıca 9 bin aileye de kömür yardımında bulunduklarını hatırlattı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen M.A., F.M. ve N.A. adındaki mağdur vatandaşlar ise yapmış oldukları açıklamada şunları söyledi: ?Allah, devletimizden, kaymakamımızdan ve vakıf müdürümüzden razı olsun, şimdiye kadar bizlere sahip çıktılar, bizim hiç gelirimiz yok, yaşlı ve hastayız, sağ olsunlar evimize kadar gelip yardımları kapımıza bırakıp gidiyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber