Arınç'ın bindiği uçak alanda kaza yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2005 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve yakınlarını kutsal topraklara taşıyacak Suudi Arabistan Hava Yolları'nın İstanbul-Cidde seferini yapan uçağına, Atatürk Havalimanı'nda bağaj aracı çarptı. Çarpmanın etkisiyle uçağın sağ tarafında 3 yarık oluşurken, uçakta bulunan Bülent Arınç, eşi, yakınları ve diğer yolcular, uçaktan indirildi.

TBMM Başkanı Arınç, eşi Münevver Arınç ve yakınlarının da içinde bulunduğu, 142 yolcuyla Atatürk Havalimanı'ndan Medine aktarmalı Cidde'ye gidecek olan FVA 218 sefer sayılı Suuidi Arabistan Havayolları'nın uçağına, 215 no'lu körükteyken Havaş'a ait yer hizmetleri aracı çarptı. Çarpmanın etkisiyle uçağın sağ motorunda hasar oluştu.

Kazanın pilota haber verilmesinden sonra pilotun anonsuyla uçak boşaltılırken, kazayı duyan Bülent Arınç, oldukça şaşırdı.

Kutsal toprakları ziyaret etmek için Cidde'ye gitmek isteyen Bülent Arınç, eşi ve yakınları, uçaktan indikten sonra uzun süre Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bekledi. Bülent Arınç, kazadan sonra gazetecilere, "Küçük bir kaza. Biz de uçağın durumuna göre hareket edeceğiz" dedi.

Bülent Arınç, eşi ve beraberindeki yakınları daha sonra, Atatürk Havalimanı'ndan ayrılarak Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislere gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber